Ръководството на нидерландския футболния гранд Аякс уволни старши треньора на

...
Ръководството на нидерландския футболния гранд Аякс уволни старши треньора на
Коментари Харесай

Официално: Аякс уволни наследника на Тен Хаг

Ръководството на нидерландския футболния гранд Аякс уволни старши треньора на тима Алфред Шрьодер поради серия от слаби резултати.

Конкретна причина за решението на управата стана снощното домакинско 1:1 против застрашения от изпадане Волендам в 18-ия кръг на националната състезание. Така амстердамци записаха шесто следващо тъждество и седми пореден мач без триумф в Ередивизи, като заемат петото място в класирането с 34 точки, на 7 зад водача Фейенорд, а почитателите им размахаха бели кърпички.

Шрьодер наследи на поста през лятото Ерик Тен Хаг, който пое британския Манчестър Юнайтед. В началото 50-годишният експерт имаше триумф, като Аякс завоюва първите си шест мача в шампионата и разгроми Рейнджърс с 4:0 в Шампионската лига, само че последователно формата на отбора спадна.

" Многото изгубени точки и неналичието на развиване на тима са главните аргументи за решението. Клубното управление повече няма доверие на треньора за взаимна работа ", се споделя в формалното известие на управата на Аякс.

Досегашният помощик-треньор Матиас Калтенбах също е освободен.

" Решението е мъчително, само че е належащо. След положителния старт на сезона загубихме прекомерно доста точки. В последните седмици стартира да става все по-ясно, че Шрьодер не може да обърне наклонността, макар множеството прехвърляния и мощния тим, който считаме, че има разполагаем. За страдание не виждаме никакъв  напредък ", сподели клубният началник и някогашен нидерландски национал Едвин ван дер Сар.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР