Преди визитата си в ПекинКонцепцията е от 12 точки с

...
Преди визитата си в ПекинКонцепцията е от 12 точки с
Коментари Харесай

Путин подкрепя плана на Китай за спиране на войната

Преди визитата си в Пекин
Концепцията е от 12 точки с общи правила

Владимир Путин поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на войната с Украйна - това съобщи самият президент в изявление за китайската организация Синхуа в навечерието на визитата му в Пекин през днешния ден и на следващия ден, съобщи Ройтерс.

В изявлението Путин изясни, че Пекин схваща аргументите за рецесията в тяхната целокупност и още веднъж увери, че Русия е отворена към разговор и договаряния за решаването на спора, който продължава към този момент над две години.

“Китайският проект и правилата, оповестени предишния месец от китайския водач Си Цзинпин, регистрират факторите зад спора. Оценяваме позитивно метода на Китай към решаването на украинската рецесия ”, споделя Путин.

Преди повече от година Пекин разгласява проект си, съдържащ общи правила за слагане на завършек на войната в Украйна. Планът беше посрещнат позитивно както от Русия, по този начин и от Украйна.

Планът на Китай е от 12 точки, като първата допуска ценене на суверенитета, гаранции за самостоятелност и териториална целокупност на всички страни, господство на интернационалното право без двойни стандарти.

Планът отхвърля налагането на едностранни наказания и подсигурява помощ за следвоенното възобновяване на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР