Ръководството на Левски“ трябва да обяви в най-скоро време голяма

...
Ръководството на Левски“ трябва да обяви в най-скоро време голяма
Коментари Харесай

„Левски“ погасява дълга си към НАП

Ръководството на „ Левски “ би трябвало да разгласи в най-скоро време огромна вест, която да успокои почитателите на отбора след продажбата на съществени футболисти. Това оповестява Novsport.com.

С парите от изходящите прехвърляния на Уелтън, Дарлан, Жереми Петрис и Роналдо ще бъде покрита главницата на дълга към Национална агенция за приходите, която възлиза на 5 млн. лв..  

Карето към този момент има нови тимове, само че парите към момента не са влезнали в касата на столичния гранд. Само по договорката за Уелтън с Гамба Осака на стадион " Георги Аспарухов " ще приберат 2 млн. евро, само че част от тях ще отидат за някогашния му клуб в Бразилия.

Същото важи и за прехвърлянето на Роналдо. " Сините " генерираха и 100 хиляди евро от продажбата на Петрис, както и 600 000 за Дарлан, която би трябвало да бъде показан напълно скоро в Китай.

А в случай че " сините " платят главницата ще паднат и огромна част от лихвите, които са съвсем колкото главната сума. През декември шефовете на " сините " разкриха, че Левски дължи на страната под 10 млн. лв..  

От 1 януари 2024 година клубът внася по 279 000 лв. в продължение на 36 месеца.  

Именно това обвързване е цел №1 на клуба, отакто притежател е Наско Сираков. Легендарният голмайстор на няколко пъти разгласи, че най-важният мач на Левски е погасяването на дълга към страната.  

Има и друго парче от " синия " пъзел, което е от изключителна значимост. Финансовият ангажимент на Левски към Национална агенция за приходите пречи на клуба да работи по плана за нов стадион. По-рано този месец стана столичани направиха крачка в тази посока, откакто бе учредено сдружението " Стадион Георги Аспурухов ЕАД ".

Със сигурност 26-кратните първенци се нуждаят от вложител, само че в случай че се надяват на помощ от страната, какъвто е случая с другите родни клубове, би трябвало да нямат насъбрани сходни отговорности.    

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР