Ръководството на Левски се похвали на официалния си сайт, че

...
Ръководството на Левски се похвали на официалния си сайт, че
Коментари Харесай

Левски спечели награда за най-иновативен IT проект

Ръководството на Левски се похвали на формалния си уебсайт, че клубът е спечелил премия за най-иновативен IT план през 2018 година.

Вижте цялото известие на " сините ":

" ПФК Левски получи премия за най-иновативен ИТ план 2018 за консолидираното на блокчейн основана система за опазването на интелектуалната благосъстоятелност на клуба.

Към момента Левски е единственият клуб в света, който употребява сходно новаторско решение за тази цел.
 Валери Божинов не тренира с Левски, Миланов е навън от дербито с ЦСКА
Валери Божинов не тренира с Левски, Миланов е навън от дербито с ЦСКА

Нападателят през днешния ден се готвеше самостоятелно

Церемонията по награждаване на спечелилите за 2018 година в обичайния конкурс " ИТ план на годината " се състоя на 19 февруари 2019 година Конкурсът се провежда за петнадесета поредна година от ICT Media, в лицето на Computerworld България, а задачата на самодейността е да бъдат показани най-значимите, огромни и ефикасни ИТ планове по построяването и потреблението на осведомителни системи и решения в българските компании, предприятия и институции в народен мащаб през съответната година на осъществяване на състезанието.

В оспорвана конкуренция се включиха общо 24 ИТ плана.

Защо ПФК Левски интегрира блокчейн основана система за опазването на интелектуалната благосъстоятелност на клуба?

Технологията за блокови вериги (blokchain) се употребява от ден на ден за битка с имитиращите артикули. Най-новото приложение на този способ бе осъществено в България от ПФК Левски взаимно със стартъп компанията ReCheck.
 Без шествия на почитателите преди Левски - ЦСКА
Без шествия на почитателите преди Левски - ЦСКА

Струпване на агитки, които стопират придвижването, няма да бъде допускано

Основни бизнес провокации

Основните проблеми и провокации пред възложителя са маркетирането и продаването за неофициални/фалшиви фен-артикули от трети лица, които не разполагат с истинските артикули или лиценз. Въпросните провокации имат отрицателен резултат върху ПФК Левски/бранда и почитателите - крайните консуматори.

Целта и съответните задания в отстраняването на казуса се показват в показване на решение под формата на електронни носители - NFC тагове, QR кодове, серийни номера, с които да бъдат снабдени истинските артикули на клуба. При оптимално облекчение за потребителите, почитателите сканират упоменатите идентификатори със своите мобилни устройства и получават бърз достъп до информацията за продукта, с което се твърдят в неговата достоверност.

ИТ решение

Спецификата на препоръчаното решение се показва във основаването на обособена цифрова еднаквост за всеки артикул - сходно на цифров близнак на продукта, с която той се разпознава върху блокчейн. Данните за виртуалното копие не могат да бъдат манипулирани - обстоятелствената информация към неговото основаване и благосъстоятелност са отразени с времеви щемпел наличен за всеки, които желае да се увери в неговата достоверност.

ИТ инфраструктурата на решението съставлява частна блокчейн мрежа, която съхранява информацията на децентрализиран принцип. Транзакциите за програмиране, прекачване и предпазване на информацията се реализират посредством характерно написани на задачата смарт договори (smart contracts). Софтуерната част е изразена от бекенд за администриране на профили и мобилното приложение на ReCheck. Въпреки своята специфичност, блокчейн технологията е гъвкава и дава опция, описваните решения, да бъдат интегрирани към към този момент съществуващи системи или други платформи под формата на плъг-ин или спомагателна услуга.

" Това е първата самодейност за регистрирането на спортни артикули в сигурна децентрализирана среда за ограничение на имитации. В рамките на пилотния план на определена серия от почитател продукти на ПФК Левски ще се слагат чипове, в които ще се програмират идентификатори за достоверността на изделията в блокчейн ", изясняват основателите на плана.

Фенове на " Левски " могат да сканират електронните тагове с мобилните си устройства и да се уверят, че закупуват истински артикули на клуба. Купувачите би трябвало единствено да допрян смарт телефона си до NFC чипа на изделието и да разчетат кодираната информация. " Услугата работи сходно на безконтактните карти за разплащане ", изясняват от ReCheck.
 Георги Дерменджиев: Победа на Левски против ЦСКА ще промени статуквото
Георги Дерменджиев: Победа на Левски против ЦСКА ще промени статуквото

" Няма да пожертвам с контузените "

По този метод се слагат основите за развиване на новаторски цифрови услуги - да вземем за пример цифров подпис и персонално обръщение от спортисти, прибавяне на видеосъдържание и ръководство на благосъстоятелност. " Блокчейн технологията може да отвори нови благоприятни условия за развиване на връзките сред почитателите и клуба, както и за ангажиране на поддръжниците с начинания на ПФК Левски ", допълват от футболния клуб.

" Наскоро призовахме феновета на Левски да оказват помощ в битката с подправени почитател продукти и това софтуерно партньорство с ReCheck е следващата ни стъпка за отбрана на достоверността на истински артикули на Левски. Радваме сме, че сме един от първите клубове в Европа, които ползват нововъведения като блокчейн за цифровизация на почитател продукти и за увеличение на прочувствената им стойност ", съобщи за пресата Тодор Минев, маркетинг шеф на ПФК " Левски ".

" Този пилотен план с ПФК Левски потвърждава практичната стойност и полза на нашето блокчейн основано решение ", добавя и съоснователя на ReCheck Емилиян Енев.

Eфект от ИТ решението
Предоставя новаторски метод за отбрана на продуктова еднаквост. Ограничаване на опциите за подправяне на артикули с оптимален % ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР