Ръководството на Федерацията по гимнастика на САЩ ще подаде колективна

...
Ръководството на Федерацията по гимнастика на САЩ ще подаде колективна
Коментари Харесай

Колективни оставки в САЩ заради присъдата на Насар

Ръководството на Федерацията по гимнастика на Съединени американски щати ще подаде групова оставка поради гръмкия скандал, обвързван със половото принуждение и издевателството, който беше открит над спортистки. Това заяви пред организация " Ройтерс " Лесли Кинг, която е член на управителното тяло на централата.

" Федерацията по гимнастика на Съединени американски щати ще се подчини на настояването на Олимпийския комитет на страната. Цялото управление, всички хора в управленческите структури, ще подадат оставка, без значение дали са отговорни или почтени, дали са знаели или не са знаели за тези извращения ", съобщи още Лесли Кинг.

По-рано през днешния ден Олимпийският комитет на Съединени американски щати съобщи, че ще направи всичко допустимо Федерацията по гимнастика да бъде закрита и разформирована, в случай че всичките 21 индивида в ръководството ѝ не напишат молбите си за овакантяване. До момента петима членове, включително и ръководителят Стив Пени, към този момент са напуснали заеманите длъжности.

Повод за цялото следствие и разтърсващите решения по-късно в спортната гимнастика в Съединени американски щати станаха разкритията, касаещи към този момент някогашният доктор на националния тим Лари Насар. Няколко състезателки, включително и някогашни олимпийски шампионки, го упрекнаха в полов тормоз, принуждение, насилствени интимни контакти.

В сряда той научи три от присъдите си, като те са затвор сред 40 и 175 години. Самият той през ноември предходната година призна виновността си, а Олимпийският комитет се самосезира и стартира инспекция на всички случаи, сигнали и недоволства. Също по този начин ще се търси и отговор на въпроса по какъв начин толкоз дълго време закононарушенията на Насар са били защитавани в загадка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР