Ръководството на БАБХ са създали умишлено схема за източване на

...
Ръководството на БАБХ са създали умишлено схема за източване на
Коментари Харесай

Христанов: БАБХ са източвали милиони от държавата, като са изгаряли животни по няколко пъти -

Ръководството на БАБХ са основали съзнателно скица за източване на държавен запас. Става дума за инсинераторите, в които се изгарят умрели животни - oказва се, че са изгаряни по няколко пъти. (...) Между 30 и 50% от усвоения запас, което прави съвсем 60 милиона лв., въобще не е стигнал до действителна активност. 


Това разгласи пред Nova някогашният зам.-министър на земеделието и храните Иван Христанов. В последния си работен ден той подаде и сигнал за дългогодишната машинация в ГДБОП. Тази заран той разясни, че страната заплаща за инсинерирането по скица за държавна помощ. Хипотезата на Христанов е, че огромна част от изгорените животни са регистрирани като инсинерирани единствено по документи.

" Има голяма разлика сред дататa на изгаряне на животното и датата на гибелта. Само за животните, при които разликата в този интервал е над 30 дни, са към 20 хиляди ", съобщи той.

Според него няма по какъв начин да има толкоз фрапантни законови нарушавания и документни измами без никой в БАБХ да не разбере. Иван Христанов твърди, че схемата за източване на обществен запас през частни съоръжения за изгаряне на скотски трупове е била покровителствана от БАБХ, която е разтворила чадър над двете компании, с които са били подписани контракти да се занимават с тази активност. Фирмите са " Еко БГ-СЖП " и " Син кръст 2016 " (вече с новото име " ИДДД Логистик " ) са били подписани от шефа на БАБХ през 2018 година, когато на власт беше кабинета " Борисов 3 ".

Бившият зам.-министър на земеделието даде образец на случай със стадо крави в Добричко, където за 13 крави е било регистрирано, че тежат 700 кг, и те " ненадейно вземат решение да умрат дружно в последователност ". Христанов изясни, че една средностатистичска крава тежи стотици килограми по-малко, а в същото време се изплащат по 1150-1170 лв. държавна помощ на звук.

По думите му тези пари по този начин и не са стигат до фермерите, а вместо това " едни и същи хора не престават да се чудят какъв Maybach или Rolls-Royce да си купят ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР