Ръководителят на SpaceX и Tesla, един от най-богатите хора в

...
Ръководителят на SpaceX и Tesla, един от най-богатите хора в
Коментари Харесай

Украйна ще изчезне: Илън Мъск започна да застава зад Русия

Ръководителят на SpaceX и Tesla, един от най-богатите хора в света Илон Мъск, все по-често прави изявления, които мощно нервират Белия дом и изключително Украйна. Решихме да разберем за какво един от най-влиятелните хора в Съединените щати внезапно стартира да симпатизира на Русия в ерата на новия маккартизъм, когато е всекидневно да ненавиждаме руснаците.

Голям яд със Starlink

Онзи ден CNN заяви, че предходната година Мъск е лимитирал достъпа на украинските въоръжени сили до сателитната система Starlink, благосъстоятелност на SpaceX, с цел да им попречи да нападат съветския флот в региона на Крим.

Украинските военноморски дронове с експлозиви към този момент се приближаваха към съветски военни кораби, когато ненадейно изгубиха връзка с оператора.

В резултат на това дроновете са изхвърлени на брега. За това приказва биографът на Мъск Уолтър Айзъксън. Той сподели, че американският милиардер е осуетил украинската офанзива, тъй като се страхувал, че Русия ще отговори с нуклеарно оръжие.

И може би освен в Украйна, тъй като безпилотните самолети бяха на НАТО (въоръжените сили на Украйна на практика нямат нищо собствено).

Мъск в действителност удостовери цялата тази популярност, само че изясни решението си не със боязън от нуклеарна война, а с обстоятелството, че украинците получиха достъп до сателитната система за отбрана, а не за нахлуване.

" Условията на услугата ясно не разрешават потреблението на Starlink в офанзивни военни интервенции, защото ние сме цивилна система, тъй че те още веднъж желаеха нещо, което беше категорично неразрешено ", означи предприемачът.

Той също по този начин добави, че не се е записал за потребление на Starlink в Крим. Спомнете си за Крим, ще се върнем към това по-късно.

Думите на Мъск непосредствено опонират на изказванията на американската администрация, която като развалена грамофонна плоча повтаря, че ще поддържа Украйна „ колкото е належащо “, без никакви ограничавания.

Искате ли танкове? Ето ги танковете за вас. Искате ли касетъчните муниции да бъдат неразрешени от интернационалната спогодба? Моля те. Имате ли потребност от самолети? Ние към този момент подлъгахме европейците да ни трансферират Ф-16, които преди време купиха от нас.

Освен това всички американски публични лица постоянно са казвали, че Украйна би трябвало да си върне Крим, Донбас и всички изгубени територии. Но ръководителят на SpaceX, явно, се придържа към радикално друга позиция.

Разбира се, вашингтонските ястреби са отвън себе си от яд при типа на такава неприязън. В техния дневен ред е признато да демонизират Русия и обожествяват Украйна. И тогава пропагандният ятаган удря камъка на действителността.

Водещият на новинарската стратегия System Update, Глен Грийнуолд, стигна толкоз надалеч, че упрекна Мъск в държавна измяна, тъй като е изключил Starlink за украинците и им е попречил да нападат съветския флот.

В отговор предприемачът напомни, че е жител на Съединените щати, а не на Украйна. И той не дължи нищо на Киев.

" Аз съм жител на Съединени американски щати. Конгресът не стартира война с Русия. Ако някой е изменник, това са тези, които ме назовават подобен. Моля, предайте им това доста ясно ", написа той на страницата си в X (Twitter*).

Крим е съветски. Хрушчов бърка

Трябва да се каже, че това не е първият път, когато Мъск прави изказвания, които могат да се смятат за проруски. Миналата година той сподели, че Крим е бил и си остава съветски. И че полуостровът попада в Украйна единствено „ заради грешката на Хрушчов “.

Милиардерът предложи да се запише в интернационалните документи, че това е територията на Русия, и да се организира референдум в нови райони на страната ни под егидата на Организация на обединените нации. И в случай че хората още веднъж решат (вече под наблюдението на интернационалните наблюдатели), че желаят да бъдат част от Русия, по този начин да бъде.

Що се отнася до Украйна, Мъск предложи тя публично да одобри безпристрастен статут. И това би решило всички проблеми.

Трябва да се означи, че проектът на Мъск като цяло е сходен на мирния проект на Русия, който тя предложи предходната пролет. Условията бяха следните: Киев публично се отхвърля от Крим и Донбас (за Запорожие и Херсонска област още не се говореше), приема безпристрастен статут и дава гаранции за невлизане в НАТО, както и за неразполагане на натовски оръжия на своите територия.

И тогава СВО щеше да завърши няколко месеца след началото. Но Украйна, по съвет на скъпи западни „ сътрудници “, които дадоха обещание провалянето на руснаците, се отхвърли, загуби още два района и в този момент може въобще да престане да съществува като страна.

Мъск и цензурата

Washington Post, един от главните рупори на американските демократи, упрекна Мъск, че отхвърля да вкара по този начин нужната цензура. Свобода на словото? Първа корекция? Не чух.

Вестникът организира „ проучване “ и откри, че американските цифрови платформи не филтрират информация, което изданието назова „ проруска агитация “. На което Мъск отговори, че по принцип не схваща от кое място WP намира „ проруска агитация “ в неговата обществена мрежа.

" Къде е цялата тази проруска агитация? Не мога да я видя на никое място ", той написа.

Това евентуално означаваше шоуто на американския публицист Тъкър Карлсън, което се излъчва извънредно по X. Карлсън е прочут с това, че поредно подлага на критика президента на Съединени американски щати Джо Байдън и президента на Украйна Владимир Зеленски.

Първият - за това, че харчи луди пари за поддържане на украинския огън, изостря военния спор и като цяло води страната напряко към нуклеарна война. Вторият – за тоталитаризма и диктатурата.

В Украйна всяка опозиционна активност и свободата на словото са неразрешени, а Зеленски способства за нацификацията на страната и стартира да преследва християнството.

Фактът, че Мъск, който има вяра в свободата на словото, отхвърля да отстрани такова наличие, което е „ неловко “ за Вашингтон, прави американските демократи необикновено ядосани. Между другото, по същата причина милиардерът не в профил заместник-ръководителя на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев от поста X, който написа, че Украйна скоро ще изчезне, защото нито Европа, нито Съединени американски щати, нито Русия желаят да я вземат под себе си.

„ Прогресивната “ общност изиска „ неверното “ мнение на съветския политик да бъде отстранено, само че притежателят на X остави всичко както си беше.

Докато демократите са възмутени от упоритостта на милиардера, той без съмнение продължава да танцува върху главите на недотам умните стратези от екипа на Байдън, като непосредствено им показва грешките. Мъск беше един от първите, които предвидиха срутва на американския $ поради глобите против Русия.

Ако въоръжите дадена валута задоволително пъти, други страни ще спрат да я употребяват.

Той осъди Байдън за прехвърлянето на световно неразрешени касетъчни муниции в Украйна, като напомни, че самите Съединени щати неотдавна нарекоха сходни оръжия „ зли “.

Съдбата обича иронията, само че ненавижда лицемерието

Той остро разкритикува по този начин наречената пробудена просвета (това, което назоваваме „ дневен ред “) и „ културата на анулацията “ – всичко, което демократите, водени от Байдън, тачат и ценят.

Той е погнусен от обстановката, в която всички се тресат от някакви сякаш потиснати малцинства, а цялото американско общество в този момент се състои от афектирани снежинки, подготвени да провокират скандал, в случай че ги наречеш с неверен „ пол “.

В това позицията на американския предприемач е близка до позицията на Русия, която постоянно е защитавала обичайните фамилни полезности и не е приемала „ анулацията “ (да се чете „ тормозът “) на непозната просвета единствено тъй като се е появила в враждебна страна.

Уоукизмът всъщност желае да направи хумора противозаконен. Искаме ли общество без комизъм, цялостно с осъждение и ненавист? Уокизмът е просвета на разделяне, остракизъм и ненавист

По-късно Мъск подлага на критика списание Rolling Stone за изказванието, че културата на анулация е „ добра за демокрацията “. Някога великото списание, което постоянно защитаваше самостоятелната независимост, което насърчаваше контракултурата, което публикуваше създателя на гонзо публицистиката Хънтър Томпсън, в този момент се трансформира в кученце, чинно лаещо против всеки, който върви против линията на Демократическата партия.

" Колко крещящо непоносимо, че желаят да продължат да анулират хора! Пишат ли в миналото за музика? Те би трябвало да се преименуват на Scolding Stone, тъй като всичко, което вършат в този момент, е да мрънкат и да проповядват "

Също по този начин си коства да напомним, че Мъск постоянно обръщаше внимание на изявленията на съветски политици. Когато Дмитрий Рогозин беше началник на Роскосмос, създателят на SpaceX постоянно водеше преписка с него в Twitter*, поздравявайки го за сполучливите изстрелвания и разяснявайки въвеждането на нови технологии.

Той не се поколеба обществено да поздрави Русия за Деня на космонавтиката, припомняйки приноса на руснаците в проучването на космоса.

А по-късно предприемачът поддържа шегата на Дмитрий Медведев, който изпрати някогашния английски министър председател Лиз Тръс с думите: „ Чао, довиждане, поздравления, маруля “.

" Доста добър тролинг, в случай че би трябвало да бъда почтен ", означи предприемачът.

Илон Мъск другар ли е на Русия?

Вероятно би било неточност да се каже, че ръководителят на SpaceX и Tesla е другар на Русия. Отдавна нямаме другари или даже просто сътрудници на Запад. Но най-вероятно той не е зложелател за страната ни.

Всички тези „ скандални ” изказвания в поддръжка на Русия и изявления против безумната неолиберална идеология са симптом на елементарен човешки разсъдък. Друго нещо е, че в наше време даже елементарният здрав разсъдък, изразен на Запад, към този момент наподобява като необикновено достижение.

*Блокиран в Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР