Ръководителят на Службата за вътрешно разузнаване на Украйна (СБУ) определи

...
Ръководителят на Службата за вътрешно разузнаване на Украйна (СБУ) определи
Коментари Харесай

Украйна приема за напълно законни атаките с безпилотни катери срещу руски търговски кораби

Ръководителят на Службата за вътрешно разузнаване на Украйна (СБУ) дефинира като " законни " офанзивите с безпилотни катери неотдавна против съветски кораби и Керченския мост, свързващ Кримския полуостров с Русия, съобщи ДПА.

Васил Малюк, началник на СБУ, написа в канала си в " Телеграм ", че това е " безусловно разумна и ефикасна стъпка " против врага.

По-рано през днешния ден украински безпилотен катер се вряза в съветски танкер наоколо до Кримския полуостров, като му нанесе съществени вреди. Вчера съветски боен транспортен съд бе съществено развален при удар от украински безпилотен морски уред покрай съветското пристанище в град Новоросийск.

" Такива специфични интервенции се организират в териториалните води на Украйна и са изцяло законни ", съобщи Малюк.

Русия би трябвало " да напусне териториалните води на Украйна, както и нашата територия. Колкото по-скоро го създадат, толкоз по-добре ще бъде за тях. Защото ние ще победим изцяло врага в тази война ", добави той.

Москва, от своя страна, съобщи, че Украйна се е пробвала да провокира екологична злополука с " терористичната офанзива " против цивилен транспортен съд. Според съветските управляващи от танкера не е изтекло гориво в морето.

След нощната офанзива на украински безекипажен катер против съветския танкер " Сиг " през днешния ден съветските служби за изключителни обстановки се приготвят да обезопасят тежко разваления транспортен съд, намиращ се в Керченския пролив. Водата, проникнала през дупка в корпуса на танкера, се изпомпва, заяви съветската морска избавителна работа.

Според предоставената от съветските управляващи информация никой от единадесетте души екипаж не е потърпевш при офанзива и не се е стигнало до приключването на гориво във водите на Черно море. Танкерът е бил ударен и развален в ранни часове през днешния ден от украински безпилотен катер, претрупан с 450 кг експлозиви, написа Българска телеграфна агенция.

Украинската държавна телевизия " Свобода " разгласява видеозапис, за който се твърди, че демонстрира по какъв начин безпилотният уред удря плавателния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР