Демократичният губернатор на Аризона Кейти Хобс премести в миналото забраната

...
Демократичният губернатор на Аризона Кейти Хобс премести в миналото забраната
Коментари Харесай

Губернаторът на Аризона Кейти Хобс подписва законопроект за отмяна на забраната от 1864 г. за повечето аборти

Демократичният губернатор на Аризона Кейти Хобс реалокира в предишното възбраната за множеството аборти от времето на Гражданската война, като подписа законопроект за анулация в четвъртък.

Хобс споделя, че този ход е единствено началото на битката за отбрана на грижите за репродуктивното здраве в Аризона. Но анулацията може да не влезе в действие до 90 дни след края на законодателната сесия, през юни или юли. Защитниците на правата на абортите се надяват, че съдът ще се намеси, с цел да предотврати този излаз.

Усилията за анулация на дълго пасивния закон, който не разрешава всички аборти, като се изключи тези, направени за избавяне на живота на пациент, завоюва дефинитивно законодателно утвърждение в сряда в 16-14 гласа на Сената, защото двама законодатели от Републиканската партия се причислиха към демократите.

постановявайки се предишния месец, Върховният съд на Аризона предложи лекарите да бъдат преследвани според закона, утвърден за първи път през 1864 година, който планува присъда от две до...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР