ТАЛИН, Естония (AP) — Беларуска опозиционна лидерка в изгнание каза

...
ТАЛИН, Естония (AP) — Беларуска опозиционна лидерка в изгнание каза
Коментари Харесай

Беларуска опозиционна лидерка в изгнание казва, че не се е чувала със своя лишен от свобода съпруг повече от 400 дни

ТАЛИН, Естония (AP) — Беларуска опозиционна лидерка в заточение сподели в четвъртък, че не се е чувала със своя лишен от независимост брачен партньор от 421 дни дни.

Светлана Цихановская сподели, че задържането на брачна половинка й в изолираност е част от репресивната политика на държавното управление.

Сярхей Цихановски е зад решетките, откогато беше задържан през 2020 година, откакто разгласи проекти да се опълчи на властническия режим на Беларус Президентът Александър Лукашенко при гласоподаване същата година. След като Цихановски беше задържан, брачната половинка му се кандидатира вместо него като главен опозиционен претендент, само че беше принудена от управляващите да напусне страната след изборите.

Цихановски беше наказан на 19 години и половина, а брачната половинка му сподели, че като го държат в изолираност, управляващите се пробват да „ убедят Сергей, че всички са го не запомнили “.

„ Повече от година не знам за положението на Сергей, не знам дали му беше разрешено да получава пари в брой и дали има паста за зъби или тоалетна хартия “...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР