Ръководителят на шпионажа в ЦРУ използва първата си публична изява,

...
Ръководителят на шпионажа в ЦРУ използва първата си публична изява,
Коментари Харесай

Зам. шеф на ЦРУ обяви: Вербуваме руснаци, които са отвратени от инвазията в Украйна

Ръководителят на шпионажа в Централно разузнавателно управление на САЩ употребява първата си обществена изява, откогато зае поста предходната година, с цел да насочи обръщение към евентуални сътрудници измежду руснаците.

 

Дейвид Марлоу - заместник-директор по интервенциите на Централното разследващо ръководство, съобщи пред академична публика, че нашествието в Украйна е голям неуспех за съветския президент Владимир Путин и открива благоприятни условия за западните разследващи организации измежду недоволните съветски жители.

" Путин беше в най-хубава позиция в деня преди да нахлуе “, сподели Марлоу в тирада, изнесена в центъра " Хейдън " към университета " Джордж Мейсън ", щата Вирджиния, представен от „ Уолстрийт Джърнъл “.

 

Според зам.-шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ на 23 февруари съветският президент към момента е имал опция да упражнява напън върху Украйна, да въздейства на НАТО и да показва, че Русия е могъща нация. " Той пропиля всяка една част от това ”, съобщи Марлоу.

" Търсим по света руснаци, които са толкоз отвратени от това, колкото и ние ", заключи той.

Необичайната обществена изява на се състоя предходната седмица пред определена публика от академични преподаватели и чиновници.

В понеделник Центърът " Хейдън " разгласява видеозапис от събитието, на което шефът на отдел „ Операции “ в Централно разузнавателно управление на САЩ се среща със заместник-директора на Централно разузнавателно управление на САЩ по анализите Линда Вайсголд, чийто отдел дава отговор за правенето на подготвени разследващи отчети и за брифингите на президента Джо Байдън и други високопоставени чиновници.

Марлоу, назначен на поста си през юни 2021 година от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, владее арабски език и е служил неведнъж като шеф на станциите на организацията в чужбина, в това число в Близкия изток. А също и в Центъра за близкоизточни задачи в централата на организацията в Лангли, щата Вашингтон. Изказванията му се явяват като повтаряне на скорошните изказвания на някогашни високопоставени чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ, че недоволството на доста руснаци от войната на Путин в Украйна е плодородна почва за рекрутиране на сътрудници измежду военни, предприемачи, олигарси, чието положение е намаляло поради глобите, и други, които са избягали от страната.

Не е ясно дали Централно разузнавателно управление на САЩ е постигнало прогрес и до каква степен интензивно работи по тази своя задача. Знае се обаче, че от месеци в Европа и към континента се води засилена шпионска война, която върви редом с военната акция в Украйна. Европейските държавни управления изгониха стотици съветски дипломати (включително и у нас), обвинени в шпионаж, и арестуваха най-малко двама " незаконни " - сътрудници на Русия, представящи се за хора, несвързани с държавното управление в Москва. В съветската столица и други градове Кремъл подреди редуциране на американското дипломатическо наличие, което доста лимитира опциите за шпионаж.

 

Ръководителят на английската работа за външно разузнаване MI6 съобщи това лято, че експулсирането от западноевропейските държавни управления на стотици обвинени съветски шпиони е лимитирало съществено разследващите интервенции на Кремъл.

 

" По последни данни са експулсирани към 400 съветски разузнавачи, работещи под дипломатическо прикритие ", съобщи шефът на английското разузнаване - МИ6 - Ричард Мур на форума за сигурност в Аспен. " Смятаме, че във Англия това евентуално е понижило на половина способността им да правят работата си, да шпионират за Русия ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР