Ръководителят на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Александър Шохин

...
Ръководителят на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Александър Шохин
Коментари Харесай

Руският бизнес поиска пари от Путин заради западните санкции

Ръководителят на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените Александър Шохин съобщи пред президента Владимир Путин, че бизнесът упорства за средства от страната след наложените от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия наказания.

Путин организира среща с представители на бизнеса на 24 февруари - деня, в който Москва стартира военна инвазия в Украйна. По време на обсъжданията Шохин сподели, че актуалната геополитическа обстановка и рестриктивните мерки ще доведат до това съветските бизнесмени да работят при " тежки условия ". По думите му, Москва трябва да подтиква в допълнение търсене на държавен дълг от частни вложители, поради западните наказания.

„ Ние сме изцяло наясно с обстоятелството, че новите наказания ще бъдат по-строги от всички предходни и ще обиден доста браншове, запаси, енергийно и софтуерно съоръжение. Те ще обиден и избрани типове първични материали и съставни елементи и биха могли да разстроят веригите за доставки, превоза и логистиката “, сподели Шохин.

" Очевидно е, че с цел да се смекчат последствията от всички тези ограничавания, съветският бизнес и съветските компании ще би трябвало да работят още по-усилено и дейно, с цел да обезпечат продължение на активността си без съкращения на работни места, паника или повишение на цените. Ще би трябвало да се съсредоточим повече върху тактиката за заменяне на вноса и да потърсим нови сътрудници в страните, които са подготвени да си сътрудничат с нас. Разбира се, доста ще зависи от навременното и сполучливо осъществяване на отговорностите от страна на държавното управление ", съобщи още той.

Представителят на бизнес водачите предложи няколко решения, които да бъдат взети " неотложно ". Едно от тях е, " доколкото е допустимо в актуалната обстановка ", да се обезпечат предвидими условия за осъществяване на огромни капиталови планове.  " Г-н Президент, обсъдихме този план с Вас на декемврийския конгрес на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените и в този момент се опитваме да го официализираме с държавното управление. Важното е, че този метод може да бъде прибавен и към други детайли на икономическата политика ", съобщи Шохин, представен от формалния уебсайт на президентството.

Заради глобите той предложида се разширят най-популярните принадлежности и механизми за поддръжка, в това число корпоративните стратегии за повишение на конкурентоспособността, данъчните облекчения за вложения и районните капиталови планове. 

" Предвид глобите, наложени върху държавния дълг, е належащо да се намерения за спомагателни тласъци за търсенето на облигации от страна на частните вложители. Нека напомня, че в Русия са открити над 20 милиона брокерски сметки, а броят на частните вложители на Московската борса надвиши 15 милиона. Имам поради самостоятелните капиталови сметки. Очевидно е, че капацитетът на вътрешния финансов пазар, който през последните няколко години бележи постоянен прогрес, ще може да понижи жилото на глобата и да сътвори нова опция за работа с държавния дълг.
Друга област на минимизиране на външните финансови опасности, която също е обвързвана с развиването, е въвеждането на дейно ръководство на цифрови финансови активи и криптовалути ", съобщи представителят на бизнес водачите на Русия.

" Що се отнася до криптовалутата, ние поддържаме уравновесения метод на Министерството на финансите и държавното управление и предлагаме навреме да се изготви законодателна основа, с цел да може този бранш да се развива законно ".

Шохин добави, че Русия не се отхвърля от интернационалните си отговорности и съглашения, в частност енергетиката и проблемите с климата. Изрази и мнение, че западните наказания не би трябвало да засягат планове, свързани с климата, защото става дума за „ интереса на целия свят “.

Русия не е имала никакъв различен избор, освен да нападне Украйна, с цел да подсигурява сигурността си. Това заяви президентът Владимир Путин на срещата с бизнес водачите.

По думите му рисковете за страната са били толкоз високи, че не е било ясно по какъв начин ще Русия ще продължи да съществува в бъдеще. „ Това, което се случва, е насилствена мярка. Просто не ни останаха шансове за друг метод на деяние. Създадените опасности за сигурността бяха толкоз високи, че беше невероятно да се реагира по различен метод “, съобщи президентът.

По време на срещата Путин съобщи желанията си, че страната няма никакви проекти да вреди на международната стопанска система и желае да остане част от нея. Той призна, че последвалите наказания от разнообразни страни са били предстоящи.

Вчера Русия публично задейства боен проект за инвазия в Украйна, който беше наказан от интернационалната общественост. В отговор на дейностите западните сили разшириха глобите против Русия.

Съединени американски щати постановиха ограничения против съветски банки и държавни компании, измежду които Сбербанк и Внешторгбанк (ВТБ). Англия също предприе сходни дейности, като изключи съветските предприятия от покупко-продажби с английската валута. На съвещание в Брюксел Европейският съюз също разиска и утвърди нови ограничения против Русия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР