Ръководителят на руската наемническа групировка Вагнер Евгений Пригожин заяви, че

...
Ръководителят на руската наемническа групировка Вагнер Евгений Пригожин заяви, че
Коментари Харесай

Пригожин обяви пълен контрол върху Бахмут

Ръководителят на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че Бахмут е високомерен напълно в най-дългата и кървава борба от нашествието на Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

Украйна призна, че обстановката в града е " сериозна ", само че твърди, че към момента има прочут сухопътен надзор на терен. „ Вагнер “ е отпред на борбата за Бахмут и се счита, че групировката е претърпяла големи загуби при траялия месеци взлом на града.

" Днес на 20 май, към обяд, Бахмут беше високомерен напълно " , съобщи Пригожин във видеоклип, оповестен в Телеграм, до момента в който зад него бойци държат съветското знаме, заобиколени от руини.

Бойците на Вагнер ще огледат завладения град, преди да го предадат на формалната съветска войска до 25 май, твърди Пригожин. " До 25 май ще създадем нужните защитни линии и ще го предадем на военните ", добави той, като добави, че „ самите ние ще отидем в полеви лагери. "

Украински публични лица обявиха, че е непокътнат прочут сухопътен надзор в източния град, като боевете не престават, а обстановката е " сериозна ". " Тежки боеве в Бахмут.

Ситуацията е сериозна ", написа в Телеграм заместник-министърът на защитата Ганна Маляр. Тя уточни, че украинските войски " държат защитата " в " самолетната зона " на града.
 Българска телеграфна агенция
" Към момента нашите бранители управляват някои промишлени и инфраструктурни обекти в региона ", добави тя. Изявлението на „ Вагнер “ пристигна в миг, когато украинският президент Володимир Зеленски взе участие в срещата на върха на Г-7 в Япония.

" Операцията по завладяването на Бахмут месомелачката " Бахмут ", продължи 224 дни " , сподели Пригожин, облечен в камуфлажна униформа. Битката изравни със земята центъра за рандеман на сол, който в миналото е имал население от към 70 000 души.

Т. нар. „ готвач на Путин “, замесен във все по-публична битка с формалната съветска войска, съобщи, че загубите на Москва са щели да бъдат надалеч по-малки , в случай че не са били некомпетентните генерали.
 Българска телеграфна агенция
Той от дълго време се оплаква от това, че на Вагнер не се дава нужното количество муниции. " Тук (в Бахмут) имаше единствено Вагнер ", твърди той във видеото и посочи:
" Сражавахме се освен с украинската войска, само че и с съветската администрация ".

Пригожин не разкрива какъв брой бойци на Вагнер са починали в Бахмут, само че оповестява, че загубите са " пет пъти по-големи " поради съветското военно управление. Той упрекна министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, че са трансформирали офанзивата в " лично развлечение ".

" Един ден в историята те ще платят за дейностите си ", сподели Пригожин. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР