Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър бе категоричен,

...
Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър бе категоричен,
Коментари Харесай

В Ред Бул няма място за Хамилтън

Ръководителят на тима на Ред Бул Кристиан Хорнър бе безапелационен, че в лагера на „ биковете “ нямат интерес към привличането на седемкратния международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън в своите редици.

Както е известно британецът не е доста удовлетворен от моментаната форма на екипа на Мерцедес, с който той завоюва шест от своите седем трофеи. Договорът на Хамилтън с „ Черните стрели “ изтича в края на тази година, а в случай че отборът на Мерцедес не покаже напредък в хода на сезона е изцяло допустимо Хамилтън да потърси различно развиване на своята кариера.
 Бътън: Новият контракт на Хамилтън се бави поради темпото на W14 Бътън: Новият контракт на Хамилтън се бави поради темпото на W14
По думите на Хорнър това няма по какъв начин да се случи в Ред Бул, най-малкото тъй като договорите на актуалните водачи на „ биковете “ - Макс Верстапен и Серхио Перес са по-дългосрочни, в сравнение с е този на Хамилтън с Мерцедес. Контрактът на Верстапен е до края на 2028 година, а този на Перес изитича в края на сезон 2024.
 Розберг не има вяра, че Хамилтън ще напусне Мерцедес Розберг не има вяра, че Хамилтън ще напусне Мерцедес
„ Това, което Люис е постигнал във Формула 1 е несъмнено, само че ние сме щастливи с водачите, които имаме в този момент. Те имат контракти освен за тази, само че и за идната година, тъй че нямаме къде да вместим Люис “, сподели Хорнър.

„ Аз съм сигурен, че те (Мерцедес) ще решат проблемите си – сигурно ние не сме ги отписали към момента. Чуваме неща за техните усъвършенствания, а аз съм сигурен, че и Ферари не са щастливи от сегашната си позиция. Ние чакаме силите да се изравнят когато се върнем в Европа.

„ Тези правила са към момента относително млади, в едвам втората си година са. Аз чакам през този сезон да има едно равнене на силите. Затова ние би трябвало да се възползваме оптимално от моментната ситуaция, в която разполагаме с най-бързата кола “, разяснява още Хорнър, по отношение на развиването на сезон 2023.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР