Ръководителят на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс каза, че

...
Ръководителят на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс каза, че
Коментари Харесай

ООН предупреждава, че Газа е станала „необитаема“

Ръководителят на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс сподели, че филантропичната общественост е изправена пред „ невъзможна задача “ в поддръжка на повече от 2 милиона души в Газа.

Хуманитарният началник на Организация на обединените нации разказа Газа като „ необитаема “ три месеца след войната на Израел с Хамас, предупреждавайки, че се задава апетит и се разпростира злополука за публичното здраве.

Оценка на опустошителното влияние на военния отговор на Израел на ужасяващите офанзиви на Хамас на 7 октомври, Мартин Грифитс сподели, че 2,3-милионното население на Газа е изправено пред „ ежедневни закани за самото си битие. “

Той уточни, че десетки хиляди хора, най-вече дами и деца, са убити или ранени, фамилиите спят навън, до момента в който температурите падат, а регионите, където на палестинците е казано да се реалокират, са бомбардирани.

„ Хората са изправени пред най-високите равнища на хранителна неустановеност, регистрирани в миналото ( и) гладът е зад ъгъла “, сподели Грифитс. 
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР