Ръководителят на македонската дипломация Буяр Османи заяви на пресконференция, че

...
Ръководителят на македонската дипломация Буяр Османи заяви на пресконференция, че
Коментари Харесай

Османи: 74% са убедени, че Македония трябва да е част от ЕС

Ръководителят на македонската дипломация Буяр Османи съобщи на конференция, че страната има огромен интерес да се причисли към Европейски Съюз, цитирайки резултатите от изследването на IRI.

„ 74% от обществеността счита, че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че Северна Македония е част от Европейски Съюз. Конституционните промени сами по себе си не са противоречиви, ние единствено прибавяме нови етнически общности в Конституцията и това дефинира страната ни като мултиетническа. Горди сме, че създадохме неповторим европейски модел на функционална и мултиетническа народна власт - всички общности се употребяват с равни права и благоприятни условия. Хората с право са разочаровани, тъй като това е нов опит едвам след пет години, когато се смени името на страната. Опозицията употребява това отчаяние на жителите и желае да го трансформира в политически точки за тях “, сподели Османи.

Министърът добави, че имат историческа отговорност да включат страната в групата на страните, които нямат отворени двустранни въпроси.

„ Надявам се дебатът да стартира, когато депутатите и жителите видят самия текст на конституционните промени. В момента има доста агитация и хората не могат да видят същността на измененията, които единствено укрепват мултиетническия темперамент на страната ни “, сподели Османи, отговаряйки на журналистически въпрос.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР