Ръководителят на ливанското шиитско движение Хизбула се срещна с висшите

...
Ръководителят на ливанското шиитско движение Хизбула се срещна с висшите
Коментари Харесай

Хизбула, Хамас и Ислямски джихад готвят обща атака срещу Израел?

Ръководителят на ливанското шиитско придвижване " Хизбула " се срещна с висшите водачи на палестинските бойни фракции " Хамас " и " Ислямски джихад ". Това заяви близката до ливанската формация телевизия " al-Manar ". По нейна информация тримата са разискали какво би трябвало да предприеме техният съюз, с цел да " реализира същинска победа за съпротивата " в Газа.

На срещата са участвали Сайед Хасан Насрала от " Хизбула ", заместник-шефът на " Хамас " Салех ал Арури и ръководителят на " Ислямския джихад " Зиад ал Нахала.

 " Срещата (...) оцени позициите, заети в интернационален проект, и това, което Оста на съпротивата би трябвало да направи ". Това обобщава в заглавие al-Manar, говорейки за съюз от Иран, палестински въоръжени групи, Сирия, ливанската " Хизбула " и други фракции.
Подкрепяната от Иран " Хизбула " стартира офанзиви против Израел, пораждайки опасения, че групировката счита да отвори фронт от Ливан в поддръжка на съдружника " Хамас ".

По-рано през днешния ден държавното управление на " Хамас " съобщи, че 80 души са били убити през нощта при израелски въздушни удари, оповестяват от " Франс прес ". В ударите са били ранени стотици ранени, показва в изказване службата по връзки към държавното управление на " Хамас " в Газа.

От началото на израелските бомбардировки по обекти на " Хамас " в Ивицата Газа след терористичното нахлуване против Израел, осъществено от бойци на придвижването на 7 октомври, в палестинската територия изгубиха живота си хиляди хора, като в по-голямата си част това са цивилни, напомня Франс прес.

На този декор Израел поправя бюджета си, като по сметки на израелския министър на финансите Безалел Смотрич войната в Газа коства 246 милиона $ на ден. Бюджетът на страната за 2023-24 година " към този момент не е съответен " поради войната в Газа и ще бъде изменен, сподели той, представен от Ройтерс.

Според Смотрич дневните разноски на Израел за войната възлизат на 1 милиард шекела (246 милиона долара), без да се вземат поради индиректните вреди, свързани със забавянето на икономическата интензивност и парализата на бизнеса поради активизирането на стотици хиляди резервисти и ежедневния обстрел.

В същото време Смотрич посочи, че понижаването на кредитния рейтинг на страната от " Стандарт енд Пуърс " от " постоянен " на " отрицателен " няма да се отрази значително. Министърът въпреки всичко съобщи, че това би трябвало да се вземе под внимание и добави, че не чака страната да натрупа огромен недостиг поради войната.

Смотрич похвали шефа на Израелската централна банка Амир Ярон, който трябваше да напусне поста, само че удължи мандата си " до момента в който е належащо " поради рецесията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР