Ръководителят на изпълнителната власт в Хонконг Джон Лий заяви днес,

...
Ръководителят на изпълнителната власт в Хонконг Джон Лий заяви днес,
Коментари Харесай

Хонконг ще задейства мерки за контрол на вноса на морски храни от Япония

Ръководителят на изпълнителната власт в Хонконг Джон Лий съобщи през днешния ден, че мощно се опълчва на проекта на Япония да изпусне в морето вода от авариралата АЕЦ " Фукушима " и е инструктирал държавното управление на града " неотложно да задейства " ограничения за надзор на вноса на морски храни от Япония, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден японският министър председател Фумио Кишида заяви, че изпускането в Тихия океан на вода от атомната централа ще стартира в четвъртък, в случай че метеорологичните условия го разрешават.

Планът на Япония за изпускане на вода от атомната електроцентрала бе утвърден при започване на юли от Международната организация за атомна сила. Тази интервенция обаче, която се чака да продължи десетилетия, предизвика съществени терзания и рецензии, изключително от страна на Китай.
Токио възнамерява изпускането в Тихия океан на над 1,3 милиона тона вода от АЕЦ " Фукушима ", която аварира в резултат на вълните цунами през март 2011 година, които опустошиха североизточните крайбрежия на Япония, заяви Бта.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР