Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров е уверен, че руският президент

...
Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров е уверен, че руският президент
Коментари Харесай

Кадиров: Путин няма да допусне западни военни бази в Украйна

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров е убеден, че съветският президент Владимир Путин няма да разреши на западните страни да имат военни бази в Украйна. Това мнение той изрази пред публицисти на годишната конференция, съобщи ТАСС.

" Ако Киев съществува, ще има място Западът да сътвори там военни бази и да диктува условия на страната ни. Сигурен съм, че нашият президент няма да допусне това. А ние, пехотата, сме подготвени да върнем реда, безусловно никакъв проблем ", сподели Кадиров.

Той означи, че Киев води антируска политика. " Украинският проблематичен въпрос даже не е равнището на президента, това е моето равнище - правни съглашения, които не разрешават да се вземат такива решения. Но моето уверено мнение е, че в случай че президентът на Украйна Володимир Зеленски и неговият екип се държи по този метод, тогава Украйна от дълго време трябваше да бъде присъединена към страната ни ", добави Кадиров, като акцентира, че показва персоналното му мнение.
 Русия връща в бази над 10 000 бойци след учения до Украйна
Русия връща в бази над 10 000 бойци след учения до Украйна

Обяснява, че за месец тактически групи провели полева подготовка на ротационен принцип

След държавния прелом в Украйна през февруари 2014 година управляващите на Крим и Севастопол организираха референдум за обединяване с Русия. В него участваха над 80% от имащите право на глас, надлежно 96,7% и 95,6% гласоподаваха за обединяване с Русия.

На 18 март 2014 година президентът Путин подписа съглашение за приемане на Република Крим и Севастопол в състава на Руската федерация, а на 21 март то беше утвърдено от Федералното заседание.

Киев отхвърли да признае Крим за част от Русия.

Западните страни и Киев Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков назова сходна информация безпочвена ескалация на напрежението. Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого.

Песков разяснява, че Русия в никакъв случай не е нападала никого първа. " Русия в никакъв случай не е била първата, която нападна някого ".
 Германия не споделя увереността на Съединени американски щати за навлизане на Русия в Украйна
Германия не споделя увереността на Съединени американски щати за навлизане на Русия в Украйна

Песков: Русия в никакъв случай не е нападала първа

В същото време Песков не изключи вероятността от провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за принудително разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Според него Москва поставя всички вероятни старания, с цел да помогне на Киев да позволи спора в Донбас, като в същото време поддържа придържането си към Нормандския формат и Минските съглашения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР