Ръководителката на щатската законодателна власт в Мейн, която е от

...
Ръководителката на щатската законодателна власт в Мейн, която е от
Коментари Харесай

Тръмп бе отстранен от бюлетината за първичните президентски избори в щата Мейн

Ръководителката на щатската законодателна власт в Мейн, която е от Демократическата партия, нощес в профил някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп от бюлетината за първичните президентски избори в щата според конституционната уговорка за бунт, като по този метод стана първият чиновник на изборна служба, взел сходно едностранно решение, което би могло да има евентуални последствия на президентските избори следващата година.
 
Въпреки че Мейн има единствено четири електорални гласа, той е един от двата щата, в които те се поделят сред претендентите. Тръмп завоюва един електорален глас в Мейн през 2020 година, тъй че отстраняването му от вота там, в случай че той се яви като претендент на републиканците на президентските избори, би могло да има изключително огромни последствия в конкуренцията, която се чака да бъде решена на косъм, показва АП.
 
Решението на ръководителката на щатската законодателна власт Шена Белоус идва след решението на Върховния съд на Колорадо по-рано този месец, с което Тръмп бе изхвърлен от изборните описи там по силата на Раздел 3 от 14-ата корекция на конституцията на Съединени американски щати. Колорадо е щат, в който множеството хора поддържат Демократическата партия и не се чака да бъде конкурентен за републиканците през ноември.
 
Белоус е открила, че Тръмп към този момент не може да се кандидатира за предходния си пост, защото с ролята си в нападението против Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година е нарушил Раздел 3, който не разрешава заемането на длъжности от тези, които " вземат участие в бунт ". Белоус взе решението, откакто някои поданици на щата, в това число двупартийна група от някогашни законодатели, оспориха включването на Тръмп в бюлетината.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР