Ръководителите на водещите икономики в света разгледаха тази сутрин забележителностите

...
Ръководителите на водещите икономики в света разгледаха тази сутрин забележителностите
Коментари Харесай

Лидерите от Г-20 се разходиха из Рим и хвърлиха монети във фонтана Треви

Ръководителите на водещите стопански системи в света разгледаха тази заран забележителностите на Рим и посетиха фамозния шадраван " Треви ", преди да се върнат към работата по изработването на заключителното си официално съобщение за климатичните промени, съобщи АП.
Още по тематиката
Държавниците хвърлиха по една монета във водата на бороковия шадраван, ставал мизансцен на доста филми, в това число " Сладък живот " на Фелини. В групата имаше отсъстващи, измежду които и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Според легендата който хвърли монета във фонтана, един ден ще се върне във Вечния град. Името на фонтана произлиза от неговото разположение - към него водят три улици (tre vie) в центъра на Рим.

Климатът и устойчивото развиване ще са фокусът на диалозите през втория ден.

Освен въпросите, свързани с климата, които са съществена тематика през днешния ден с персоналното присъединяване на принц Чарлз, интерес ще съставлява дали ще бъдат либерализирани патентите за имунизациите, поискано от Световната здравна организация, на което се опълчват Италия, Франция и Германия.

Очаква се да бъде оповестена взаимна декларация във връзка със Световната конференция по климата в Глазгоу. Въпреки това еколозите са песимисти, че страните от Г-20 ще могат да се спогодят за явен и упорит сигнал по време на договарянията за климата на COP26.

Срещата на върха ще приключи късно следобяд с обичайна заключителна конференция на министър-председателя на Италия Марио Драги, който при откриването на срещата, акцентира, че " многостранността е най-хубавият отговор на проблемите, пред които сме изправени през днешния ден. В доста връзки това е единственият вероятен отговор ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР