Ракетни удари в нощта срещу понеделник в Централна Сирия са

...
Ракетни удари в нощта срещу понеделник в Централна Сирия са
Коментари Харесай

Ракетни удари в Сирия убили 26 бойци на режима

Ракетни удари в нощта против понеделник в Централна Сирия са умъртвили 26 проправителствени бойци, множеството от тях иранци, заяви мониторингова група, представена от Агенция Франс Прес.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права твърди, че ракетите са поразили военна база в провинция Хама късно в неделя, като офанзивата носела белезите на израелска интервенция.

Според основаната във Англия организация, която има източници на терен, 4-има от убитите минимум 26 бойци били сирийци, другите били чужденци, множеството от тях иранци. Мишена на офанзивата била базата на 47-а бригада.

Шефът на центъра Рами Абдел Рахман съобщи, че предвид на задачата евентуално става дума за израелски удар.

Сирийските държавни медии осъдиха „ новата експанзия “, откакто оповестиха за офанзивата с „ противников ракети “ по няколко военни бази в провинциите Хама и Алепо.

Иранската полуофициална организация Тасним отхвърли като „ неоснователни “ изказванията за офанзива против иранска военна база в Сирия и за починали ирански военни съветници. Тя се базира ва неназован източник, съобщи Ройтерс.

Израелският министър на разузнаването Израел Кац съобщи пред военното радио тази заран, че не знае за тези удари. Той обаче добави, че „ всичкото принуждение и неустойчивост в Сирия е резултат от опитите на Иран да откри военно наличие там “. „ Израел няма да разреши отварянето на северен фронт в Сирия “, добави той

Дамаск и Техеран упрекнаха Израел за ракетния удар на 9 април против военна база в централната провинция Хомс, при който бяха убити минимум 14 бойци, от които 7 иранци.

Дни по-късно, на 14 април, Съединени американски щати, Англия и Франция направиха ракетни удари по три обекта на сирийския режим в отговор на хипотетичната химическа офанзива против държания тогава от бунтовници град Дума, при която починали десетки.

Сирия продължава да е механически във война с Израел, който от ден на ден се безпокои от растящото наличие на територията на страната на сили на Техеран и на съюзническата ливанска формация Хизбула.

Израелският боен министър предизвести в Четвъртък Иран да не се пробва да открива военно наличие в Сирия. „ Ако те нападат Тел Авив, ние ще ударим Техеран “, съобщи той в изявление.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, който късно в неделя се срещна в Тел Авив с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, остро разкритикува иранските „ упоритости за доминиране в Близкия изток “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР