Ракета №1 на България - Виктория Томова, постигна първа победа

...
Ракета №1 на България - Виктория Томова, постигна първа победа
Коментари Харесай

Виктория Томова с първа победа на Мастърс турнир

Ракета №1 на България - Виктория Томова, реализира първа победа в кариерата си на тенис шампионат от сериите Мастърс. На старта на квалификациите в Индиан Уелс (САЩ) тя завоюва против учаскващата с „ уайлд кард “ представителка на домакините Елизабет Мандлик с 6-2, 6-1.

Двубоят продължи единствено 1:14 ч, откакто американката съумя да завоюва подаването си единствено един път - в петия гейм на втория сет. През останалото време Вики имаше тотално превъзходство в геймовете на 20-годишната американка и само някои съмнения на личен сервис ѝ попречиха да запише още по-убедителен резултат.

20-годишната Мандлик, която се намира на 313-о място в класацията на Женската тенис асоциация, е щерка на някогашната чешка тенисистка Хана Мандликова, която през 80-те години на предишния век завоюва четири трофеи на сингъл от Големия шлем и доближи до третото място в света.

За място в главната скица българката, №111 в света, ще спори с австралийката Астра Шарма, която е 96-та. Двете нямат мачове до момента между тях. Двубоят е втори в днешната стратегия на корт №3 и се чака да стартира след 22:30 ч. българско време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР