RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелски удар срина дом в

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелски удар срина дом в
Коментари Харесай

Удар уби 12 души, предимно деца, в района на Газа, обявен за безопасна зона от Израел

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелски удар срина дом в четвъртък в регион на южна Газа, който военните бяха оповестили за безвреден зона, до момента в който израелските войски натискаха офанзивата си в близкия град Хан Юнис. Представители на палестински лечебни заведения споделиха, че детонацията е умъртвила минимум 12 души, съвсем всички деца.

Офанзивата на Израел е съсредоточена върху Хан Юнис, където военните споделиха в четвъртък, че са разкрили тунели, употребявани от Хамас и воювали бойци от войнствена група, която нападна Южен Израел на 7 октомври.

Израел даде обещание да продължи акцията си в Газа, до момента в който Хамас не бъде погубен. Сега очевидният израелски удар, който умъртви върховен водач на Хамас в Бейрут, провокира нови страхове, че спорът може да се популяризира в други елементи на района.

Убийството на Самех Арури провокира предизвестия за възмездие от съдружника на Хамас, ливанската милиция Хизбула. Но нямаше незабавна ескалация в ежедневната замяна на ракетен огън и снаряди сред Хизбула и израелска...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР