Рафаел Надал започна годината по невероятен начин, спечелвайки рекордна 21-ва

...
Рафаел Надал започна годината по невероятен начин, спечелвайки рекордна 21-ва
Коментари Харесай

Тежки новини за Надал: Контузия заплашва да го извади за над месец от Тура

Рафаел Надал стартира годината по необикновен метод, спечелвайки рекордна 21-ва купа от Шлема и беше непобеден през сезона до оня ден. Тогава Тейлър Фриц надви сензационно над Матадора в конфликта за купата в Индиън Уелс и спря серията му от 20 следващи триумфа, трансформирайки се в първия американския първенец на този шампионат от Андре Агаси насам, който победи през 2001-ва.

Впоследствие се оказа, че Рафа е изпитвал съществени болки в региона на гръдните мускули по време на финалния дуел и даже го е боляло, когато се е опитвал да диша. Бившият номер едно призна, че е нямало по какъв начин да завоюва въпросната среща, въпреки че е дал всичко от себе си и изрази вяра, че ще свърши нужната работа, с цел да бъде още по-силен за надпреварите на обичания си клей.

Оказва се обаче, че става въпрос за надалеч по-сериозна от предстоящото контузия и Надал е с открита фрактура на реброто, откакто е минал през обзор при лекар Анхел Руиз Которо. Контузията се е появила в над тричасовата борба на манакореца с Карлос Алкарас в полуфиналите на надпреварата в Калифорния и в този момент третият в ранглистата ще би трябвало да отсъства от кортовете за интервал сред 4 и 6 седмици.

Това значи, че испанецът съвсем несъмнено ще пропусне конкуренциите в Монте Карло и Барселона през идващия месец и по всяка възможност ще се завърне на корта за Мастърса в Мадрид, който ще започва на 1-ви май.

After sustaining a rib injury during Indian Wells, Rafa Nadal will be out for the next 4-6 weeks.

Hope to see you back fighting on court soon,
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР