Рафаел Надал спечели своята 19-а титла от Големия шлем. Той

...
Рафаел Надал спечели своята 19-а титла от Големия шлем. Той
Коментари Харесай

След почти 5 часа: Рафаел Надал спечели 19-а титла от Шлема

Рафаел Надал завоюва своята 19-а купа от Големия шлем. Той победи за четвърти път на Откритото състезание на Съединени американски щати, освен това след извънредно зрелищен мач, траял 4 часа и 53 минути. Матадора победи в пет сета: 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 руснака Данийл Медведев.

Така Надал се изравни с именития Джон Макенроу по трофеи от шампионата в Ню Йорк и е единствено на един трофей от рекордьорите Джими Конърс, Роджър Федерер и Пийт Сампрас.

За наслада на последователите към корта и пред екраните, Надал и Медведев изиграха един извънредно първокласен мач. След първите два сета Матадора изглеждаше сигурен първенец, само че тогава руснакът сподели за какво е считан за един от най-талантливите млади играчи. С големи старания той изравни. Испанецът обаче беше решителен в решителната част и подвигна триумфално ръце след последната точка.

Снимка: Reuters

" Драматичният завършек на мача прави този ден паметен, част от историята на спорта. Много съм благополучен. Това отличие значи всичко за мен през днешния ден ", съобщи Надал.

Шампионът не пропусна да похвали своя конкурент след края: " С метода, по който той се бори и по който игра - той е първенец. Поздравления за него. Наистина имам вяра, че може да има още доста благоприятни условия ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР