Рафаел Надал ще пропусне Ролан Гарос и по всяка вероятност

...
Рафаел Надал ще пропусне Ролан Гарос и по всяка вероятност
Коментари Харесай

Рафаел Надал пропуска Ролан Гарос: Сезон 2024 ще му бъде последен

Рафаел Надал ще пропусне Ролан Гарос и по всяка възможност шампионатите до края на 2023 година, оповестява профилираният уебсайт. 14-кратният първенец от Откритото състезание на Франция разгласи новината по време на конференция в академията си в Монако, която продължава и сега.

Добрата вест е, че Матадора към момента не поставя завършек на кариерата си, като възнамерява да направи това през 2024. Идеята му е да изкара пълностоен сезон идната година, през който да се сбогува с обичаните си шампионати.

Решението на Надал идва, откакто той и екипът му не са съумели да се завоюват борбата за физическата му форма след контузията на бедрото, която той получи през януари в Австралия.

„ Решението ми е да спра “, сподели тенесистът и добави: „ Ще върша това, което считам, че е вярно за тялото ми и за персоналното ми благополучие. “

„ Няма да мога да играя на Ролан Гарос. Работех всеки ден от последните четири месеца. Те бяха доста сложни месеци. Не откривахме решение на казуса, който имах в Австралия. Днес към момента съм в позиция, в която не съм подготвен да се състезавам на стандартите, на които съм привикнал. Не съм човек, който просто ще взе участие на Ролан Гарос, без да е подготвен “, сподели пред публицисти Надал.

Не ясно по кое време той ще може да играе още веднъж. По думите му връщането на корта може да е след „ два месеца, може би три или четири месеца “. Това значи, че присъединяване на Надал на Уимбълдън, който стартира три седмици след приключването на надпреварата в Париж, е под огромен въпрос. 22-кратният притежател на трофеи от Големия шлем навършва 37 години този месец.

Надал се надяваше, че травмата, която се получи по време на загубата му от Макензи Макдоналд във втория кръг на Откритото състезание на Австралия, ще бъде преодоляна до два месеца.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР