Рафаел Надал се завърна на корта след повече от един

...
Рафаел Надал се завърна на корта след повече от един
Коментари Харесай

Бивш номер 1: Загубата от Алкарас е позитивна за Надал по много причини

Рафаел Надал се завърна на корта след повече от един месец неявяване заради фрактура на реброто, само че все пак показва добра игра в Мадрид, където доближи до четвъртфиналите, бивайки спрян от Карлос Алкарас в трисетов дуел. Макар че Матадора бе от губещата позиция, някогашният №1 Джим Къриър е на мнение, че провалянето на Рафа би могло да бъде възприето като нещо позитивно.

" Мисля, че загубата от Алкарас е положителен резултат за Надал по доста аргументи. Така той получава четири почивни дни, с цел да се приготви за шампионата в Рим, който е на морското ниво и където изискванията за игра са извънредно сходни с тези на Ролан Гарос. Сега той има късмет да се прегрупира и да настрои играта си, знаейки, че реброто към този момент не му основава проблеми.

Имайки поради цялата картина, считам, че това бе една добра седмица за Рафа. Излезе на корта, тества устойчивостта си, разбра, че реброто му може да издържи, и в този момент се насочва към Рим и Ролан Гарос ", разяснява четирикратният първенец от Шлема пред Tennis Channel.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР