Рафаел Надал се завърна на корта с победа срещу австриеца

...
Рафаел Надал се завърна на корта с победа срещу австриеца
Коментари Харесай

Надал се завърна победно след почти година отсъствие

Рафаел Надал се завърна на корта с победа против австриеца Доминик Тийм - 7:5, 6:1, на шампионата в Бризбейн от ATP 250 с награден фонд 661 585 $. Мачът продължи час и 29 минути.

Надал не бе играл публично в продължение на тъкмо 349 дни поради травма, интервенция и възобновяване, което продължи съвсем през цялата 2023 година Той получи контузия в Мелбърн на " Аустрелиън оупън " и реши да се подложи на дълго лекуване, с цел да може уместно да се сбогува с тениса тази година.

Испанецът падна до 672-ро място в международната класация, само че се употребява със предпазен ранкинг, който му обезпечава право на непосредствено присъединяване в схемите на първите девет шампионата за годината. Тийм също имаше здравословни проблеми и мъчно се връща към най-хубавата си форма.

В първия сет всеки от двамата тенисисти печелеше сервиса си, като Надал поведе с 6:5, след което направи пробив, като се възползва от четвъртия сетбол.

Във втория сет испанецът стартира доста мощно, печелейки първите три гейма, още веднъж с брейк задатък. Тийм едвам съумя да вземе едно свое подаване за 1:3, само че Надал направи нов пробив и затвори мача на собствен сервис.

" Не мога да предвидя какво ще стане през идващите шест месеца и по какъв начин ще реагира тялото ми. Дали ще се любувам на тениса, както в последните 20 години. Искам да кажа, че за мен не е значимото възприятието да печеля огромните шампионати, а да бъда благополучен, да мога да бъда конкурентен на всеки, против който ще играя ", сподели Надал преди старта на шампионата.

Надал ще играе на осминафиналите против спечелилия от мача сред руснака Аслан Карацев и представителя на домакините Джейсън Къблър. 

Григор Димитров ще срещне германеца Даниел Алтмайер във втория кръг в Бризбейн. 56-ият в международната класация Алтмайер победи участващия като " благополучен губещ " представител на домакините Ли Ту със 7:6(5), 7:6(4).

Григор е играл два пъти против Алтмайер, като печели и двата пъти, без да загуби сет.

Българинът преодоля първия кръг след обрат против Анди Мъри в първия ден на новата година с 4:6, 7:5, 6:2.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР