Рафаел Надал продължава да демонстрира върховата форма, в която се

...
Рафаел Надал продължава да демонстрира върховата форма, в която се
Коментари Харесай

Надал: Приемам всичко това като един подарък, но целта ми сега е да спечеля турнира

Рафаел Надал продължава да показва върховата форма, в която се намира от началото на годината. Въпреки че завръщането му в Тура е било под въпрос, както самият той споделя, Матадора сподели първокачествен тенис първо на АТР шампионата в Мелбърн, където подвигна трофея, а по-късно и на Откритото състезание на Австралия. Днес Надал изнесе най-хубавото си показване за сезона и тотално надигра Матео Беретини в полуфиналите и по този начин ще спори за своя 21-ви трофея от Големия Шлем. Ето и какво показа испанецът в конференцията си след дуела:

" Мисля, че съумях да изиграя доста добре първите два сета. Срещу Шаповалов и Хачанов също играх добре, само че през днешния ден беше против сложен конкурент, един от най-хубавите в света, тъй че се веселя, че съумях да играя на доста високо равнище за дълго време. Няма да неистина, само че последните няколко месеца бяха в действителност сложни, даже имах подозрения дали още веднъж ще мога да се състезавам, само че благодаря на живота, че в този момент съм тук.

Достигането на финала за мен бе безусловно ненадейно и съм в действителност благополучен. Разбира се, всеки, който ме познава, знае, че постоянно се пробвам да дам най-хубавото от себе си и задачата ми в този момент е да печеля шампионата. Но както споделих, смятам това като подарък просто да бъда тук и да играя тенис още веднъж. Сега одобрявам нещата по друг метод, само че спортният дух постоянно ще го има, тъй като това е заложено в моето ДНК. Това ми дава доста позитивна сила и с цел да бъда почтен, за мен е доста по-важно да имам опцията да играя тенис, в сравнение с да печеля 21-вия си трофей от Шлема.

Следващите ми противници практикуват разнообразни стилове на игра, едни от най-хубавите тенисисти в света са. Ако не играя на най-високо равнище, няма да имам никакъв късмет. Днес обаче ще се насладя на момента, а на следващия ден ще стартира да мисля за финала, защото към този момент ще знам против кого ще се изправя " - приключи Матадора.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР