Рафаел Надал беше изправен до ръба за пореден път двубой

...
Рафаел Надал беше изправен до ръба за пореден път двубой
Коментари Харесай

Надал: Кирьос е много тежък съперник, когато е мотивиран, но се борих до края

Рафаел Надал беше изправен до ръба за следващ път дуел на Мастърса в Индиън Уелс, само че испанецът още веднъж сподели, че въобще не се тормози да играе от догонваща позиция и съумя да надделее над Ник Кирьос в първокачествена трисетова борба, с цел да откри място в полуфиналите на конкуренцията. Така Рафа запис своята 956-та победа навън, с което изравни Роджър Федерер на върха по този индикатор и Матадора към този момент може все по-смело да огледа към спечелването на четвърта купа от конкуренцията в Калифорния. Впоследствие Надал разкри по какъв метод е намерил сили да преодолее съпротивата на музи австралиец, а ето какво още показа 21-кратният първенец от Шлема в последвалото си изявление на корта:

" Цялостно направих добър мач, като се има поради какъв брой е мъчно да играеш против него. Ник непрекъснато трансформира динамичността на точките и също така разполага с необикновен първи сервис. Аз обаче продължих да се боря до финалната точка и направих отличен трети сет. Знаех, че ще бъде доста значимо да пускам мощно в него, имайки поради слабия ми свършек във втората част, който сигурно беше дал известно психическо преимущество на Кирьос. Въпросното ми желание се реализира и прекъснах неговия порив, само че трябваше да намеря отговор на неговия начален удар, защото нямах съвсем никакъв късмет при посрещане.

Това ме накара да трансформира позицията си и да навляза във вътрешността в корта на ретур, с цел да го разколебая по някакъв метод и концепцията ми сработи. Тенисът опира до намирането на правилните решения в съответните обстановки. Не е толкоз значимо ти самия да да се чувстваш добре в хода на мача, едвам извадиш съперника от удобната му зона. Наистина съм благополучен от успеха, тъй като Ник е един от най-тежките противници, когато има нужната мотивация. Аз обаче имах подготвеност да играя до последно и устоях чисто прочувствено и физически " - приключи някогашният номер едно.

Източник: TennisMajors

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР