Радослав Росенов също стана европейски шампион на първенството по бокс

...
Радослав Росенов също стана европейски шампион на първенството по бокс
Коментари Харесай

След уважена контестация: Радослав Росенов също е европейски шампион

Радослав Росенов също стана европейски първенец на шампионата по бокс за младежи на Стария континент в Будва, Черна гора. Първоначално българинът трябваше да се помири със сребърния орден в категория до 60 кг., откакто съдиите му отсъдиха загуба във финала против руснака Алексей Шендрик. 

Веднага след решението на реферите Росенов се хвана за главата, коленичил на кръга, защото самичък усещаше, че е бил по-добрият боксьор. От българската делегация подадоха контестация, която в следствие бе почетена и по този начин Радослав Росенов взе златото. 

“Росенов се окичи с купата, откакто в началото съдиите го ощетиха в мача с Алексей Шендрик. Резултатът от дуела бе в интерес на руснака, само че от родния щаб подадоха контестация, която бе почетена и обърна развоя на събитията. Очаквайте на следващия ден повече детайлности към развоя на събитията ”, оповестиха от федерацията ни по бокс. 

Така България завърши деня с две трофеи, откакто в категория 75 кг. Уилиам Чолов надигра на финала руснака Аким Павлюков. На шампионата в Будва спечелихме и два бронзови медала Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР