Радев прави това, което може и както е свикнал. Има

...
Радев прави това, което може и както е свикнал. Има
Коментари Харесай

Харалан Александров: Политиците са се отдали на домашни караници, докато селото гори

Радев прави това, което може и както е привикнал. Има властнически трендове по силата на неговата социализация в армията. Предстои да поеме огромна част от тежестта на развиването на тежката зима. Няма място за паника, същинският проблем е отвън страната. Политиците са се отдали на домашни надълбоко провинциални кавги, до момента в който селото гори. Има императивна нужда от устойчиво държавно управление.

Това съобщи пред NOVA NEWS общественият антрополог Харалан Александров.

По думите му има опит да се завърши унищожителен спор и да се стартира съдействие сред партиите.

" Лидерът би трябвало да действа на три интерфейса - към съперниците си, където да стартира нормализация на диалога и търсене на съгласие; вътре в организацията си, най-много към радикализираните ядра, както и към външния свят ", изясни той.

Според него ще завоюват повече систематичните партии, най-много ГЕРБ, а около тях и Движение за права и свободи.

" Ще има естествена карантинизация на политическия разговор. Когато това се случи, Петков и Борисов ще се харесат. Недопускането на Митрофанова е символен жест, тъй като Русия има колониално отношение към нас. Влизаме по отношение на действителността и се осъзнаваме ", счита Александров.

Мнението му е, че зависи дали политиците влязат в рационален диалог, дали ще има триумф или неуспех на водачеството.

" Горещо се надявам, че най-малко част от водачите ще вземат този изпит от историята и ще съумеят да отидат към съгласие. Ако не, алтернативата е авторитаризъм ", акцентира той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР