Работодателите и синдикатите са на противоположни позиции относно намерението на

...
Работодателите и синдикатите са на противоположни позиции относно намерението на
Коментари Харесай

Синдикалистка посочи най-лошият вариант за пенсиите с бюджета

Работодателите и синдикатите са на противоположни позиции по отношение на желанието на служебното държавно управление да удължи действието на Бюджет 2022 и следващата година вместо да предлага на Народното събрание нов.

Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " дефинира удължаването на действието на бюджета от тази година като " комфортно опрощение " да не се подвигат заплати и пенсии.
-->
" По-скоро основно е това да се разберем между тях като общество - би трябвало ли да се усилят минималните заплащания след 18,7% инфлация или да оставим хората с най-ниските приходи да платят цената на рецесията - ето това е основният въпрос, а не би трябвало или не служебното държавно управление да прави политики през бюджета. Ако замразим обществените заплащания, хората ще се приближат до линията на беднотия - приказваме за работещи хора ", съобщи Григорова.

Според Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България удължаването на Бюджет 2022 е най-хубавият вид в сегашната обстановка.

" Имайки поради че Бюджет 2022 беше гласуван февруари и влезе в действие април, а през юни беше обновен, единственият вероятен вид за приемане, който няма да срути страната, е удължаването на Бюджет 2022 ", посочи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР