Работна група в Министерството на енергетиката обсъжда промени в енергийното

...
Работна група в Министерството на енергетиката обсъжда промени в енергийното
Коментари Харесай

Министър Петкова обяви какво може да се случи с голяма идиотия, която удря по джоба на хиляди българи

" Работна група в Министерството на енергетиката разисква промени в енергийното законодателство за такса сградна апаратура ". Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова в отговор на журналистически въпрос какво ще предприеме ведомството й, откакто има правосъдно решение за анулация на такса сградна апаратура.

В групата влизат потребителски организации, както и представители на браншовите организации.

" Надявам се с общи старания да успеем да реализираме едни промени в Закона за eнергетиката в частта за Топлоснабдяване, които да бъдат напълно съобразени с европейските условия и напълно в полза на българските консуматори ", изясни министърът.

БЛИЦ напомня, че през 2017 година в Съда на Европейски Съюз бе обсъждана тъжба против такса сградна апаратура . Съдът бе зает да пояснява дали е възможно начисляването на " такса сградна апаратура ", когато обособените консуматори са се отказали от централното отопление.

Тълкуванията на Съд на Европейския съюз са по питане на българските съдилища за това по какъв начин да се ползва правото на Европейски Съюз в български условия при доставката на централно отопление на консуматори.

От своя страна самото питане е във връзка дело на сдружението с нестопанска цел " Сдружение за правна помощ на потребителите ", съгласно което се следи пробив в наложената процедура българският съд да пояснява наредбите на правото на Европейския съюз.

С анулацията на такса сградна апаратура се зае и омбудсманът Мая Манолова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР