Работна група от външни експерти към Агенцията по храните и

...
Работна група от външни експерти към Агенцията по храните и
Коментари Харесай

Американският регулатор е срещу масово ползване на подсилващи дози срещу Covid

Работна група от външни специалисти към Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати гласоподава против всеобщото използване на подсилващи дози от имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " против КОВИД-19 за лица над 16 години, заяви Ройтерс.

Експертната група обаче може да гласоподава за по-ограничено приложение на бустерни дози за по-възрастни хора по-късно през днешния ден.

Работната група гласоподава с преобладаващо болшинство против използването на подсилващи дози ваксина за американци над 16 години, подкопавайки проектите на държавното управление на Байдън да стартира да предлага трета доза от имунизацията на Pfizer/BioNTechот идната седмица.

Сред специалистите обаче откри необятна поддръжка концепцията за подсилваща доза за по-възрастните американци, който са изложени на по-голям риск от тежко протичане на ковид и е по-вероятно отбраната им против болестта да е спаднала след първите дози от имунизацията. Служители на организацията споделиха, че гласуването за препоръчване на утвърждение на трета доза ваксина за такива обществени групи е допустимо да се състои по-късно през днешния ден, а службата ще се съобрази с мнението на специалистите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР