Работим по създаването на всички предпоставки, за да не се

...
Работим по създаването на всички предпоставки, за да не се
Коментари Харесай

Александър Пулев: До края на 2022 г. 735 милиона лева ще бъдат на разположение на бизнеса чрез Министерството на иновациите и растежа

Работим по основаването на всички предпоставки, с цел да не се загуби нито една стотинка по еврофондовете. Това съобщи в " Още от деня " служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Подчерта, че посредством положителното завещание от работата на ядро от експерти в Министерството на нововъведенията и растежа и на положителната последователност в този момент има съответни резултати. 735 млн. лева ще бъдат разполагаем за микропредприятия, дребни и междинни предприятия до края на тази година единствено по линия на Министерството на нововъведенията и растежа, означи Пулев.

600 млн. от тези средства идват от Плана за възобновяване и резистентност. " Процедурата е отворена и сега може да се кандидатства по нея до 21 септември и моля към всички бизнеси да се възползват, тъй като това е глътка въздух за всички тях и това е главният приоритет на моето краткотрайно ръководство ", подчертава той.

Относно назначеният от него одит във Фонда на фондовете, той съобщи, че протичащото се е на база на входирани сигнали непосредствено от Министерство на нововъведенията и растежа. " Ние сме длъжни да ги проверим по оптимално чист, транспарантен, справедлив метод ", изясни Пулев.

Фокусът в нашата работа ще бъде върху усъвършенстването на политиките и процедурите в сегмент " Дялови принадлежности ", с цел да може да надградим този заем на доверие. " Очакват се много съществени запаси по оперативните стратегии да бъдат канализирани през Фонда на фондовете за идващия програмен интервал, тъй че ще създадем всичко допустимо да влезем в тези средства с едни чисти и транспарантни процедури ", увери той.

Що се отнася до ББР, Пулев означи, че са поискали информация за всички експозиции, в това число за цялата активност на банката от началото на годината до сегашния миг.

" Вчера имах среща с Управителния съвет. В понеделник с екипа отиваме в на място в банката. Ще имаме дълга полемика с риск мениджмънта, с цел да се срещнем с метода, по който се ръководи рискът. Фокусът ще бъде върху ръководството на риска - когато имаме тази убеденост, че се стъпва на положителните практики в промишлеността, че имаме ясни процедури, че имаме хората с нужния интегритет, които да съблюдават тези процедури, едвам тогава можем да приказваме за разширение на активността, за основаване на нови профилирани портфейли, за повдигане на предели и така нататък ", безапелационен е Пулев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР