Работи се по възможните версии, евентуална техническа неизправност или пилотска

...
Работи се по възможните версии, евентуална техническа неизправност или пилотска
Коментари Харесай

Военна прокуратура за разбилия се Су-25: Работи се по версиите технически проблем и човешка грешка

" Работи се по вероятните версии, възможна техническа нередовност или пилотска неточност, само че все още не може да се ангажира с такава версия ", съобщи пред bTV военният прокурор на Сливен Христо Тинев.  

 

Изказването му е във връзка разрушилия се по-рано през днешния ден боен аероплан Су-25 край авиобаза Безмер. 

 

" Днес към 14 часа по време на подготвителен полет при приземяване, аероплан Су-25 по неразбираеми към този момент аргументи губи ръководство, което постанова водача да катапултира. След което самолетът се е разрушил. В момента пилотът е в положително положение. Следствена група от Военно окръжна прокуратура в Сливен, следователи и прокурори правят нужните процесуално-следствени дейности ", добави той.

 

По думите му към този момент е ясна самоличността на водача.

 

По непотвърдена информация на бТВ това е полк. Пейо Дончев, пилот с извънредно доста полети зад тила си и 

 

Полковник Дончев е бил част от командния състав на авиобаза Безмер като шеф щаб. Той е провел и управлявал доста учения с интернационално присъединяване. Асът е бил час от Командването на Военно-въздушните сили на България.
 
През 2021 година поема поста президент на изпълнителния ръб на Многонационална стратегия за подготовка на авиацията за специфични интервенции на НАТО.

 

В програмата влизат четири източноевропейски страни – България, Словения, Унгария и Хърватия. Тя бе основана през декември 2019 година, като главната ѝ цел е да се улеснява обмяната на опит сред обособените страни при осъществяване на авиационни задания в полза на силите за специфични интервенции.

Су-25 е едноместен щурмовик с 2 мотора, основан в Съветския съюз. Самолетът е предопределен за близка въздушна поддръжка на сухопътните войски над бойното поле.

 

Страната ни е има 14 броя от самолетите. От тях осем бяха осъвременени през 2020-2021 в Беларус.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР