Работата от разстояние е прекрасна възможност за служителите и смъртна

...
Работата от разстояние е прекрасна възможност за служителите и смъртна
Коментари Харесай

Удар за $800 млрд. нанася работата от вкъщи по офисите

Работата от разстояние е прелестна опция за чиновниците и смъртна опасност за промишлеността към офисите и корпоративните пространства в световен мащаб. Тази опасност към този момент е измерима - под риск са 800 милиарда $ пазарна стойност, пресмятат от McKinsey Global.

Това може да сътвори проблеми освен в имотния бранш, само че и при банките.
 Експерт: Насилственото връщане в офиса е полуда, ето за какво
Експерт: Насилственото връщане в офиса е полуда, ето за какво

Поставянето на всички чиновници под един покрив може да унищожи продуктивността им

Контекст : По време на ковид целият свят се научи да работи отдалечено. След отпадането на противоепидемичните ограничения, множеството компании или резервираха опцията за 100% хоум офис, или вкараха хибриден модел с няколко дни от у дома и няколко - на работното място.

Според специалистите опитите на работодателите да върнат хората си напълно в присъствен режим няма да се увенчаят с триумф.
 Най-младите работещи търсят висок витален стандарт и не са срещу офиса
Най-младите работещи търсят висок витален стандарт и не са срещу офиса

Първо Поколението Z ще се приспособява към 4-дневната работна седмица, считат от Manpower

Това значи, че препълненият офис от времената преди COVID-19 към този момент е рядка панорама. Също по този начин значи и че фирмите не се нуждаят от толкоз огромни пространства.

Детайли : Изчислената загуба на пазарна стойност от 800 милиарда $ се базира на 26% спад по отношение на равнищата от 2019 година, само че има и по-мрачен сюжет с 42% загуба на стойност, предизвестяват специалистите, представени от CNN.

Фактор са повишаващите се лихвени проценти, а също и опцията финансовите институции в миг на усложнение да понижат цената на недвижимостите, които са финансирали или имат. Последното може да се трансформира в още по-голям проблем за банковия бранш, който финансира множеството от покупко-продажбите с офиси.

" Морков и сопа ": Ето по какъв начин шефовете ще ви върнат в офиса

Работните пространства ще станат по-задължителни, само че и по-удобни

Още нещо : Намаляващото търсене на офиси смъква наемите им. В Сан Франциско и Ню Йорк през предходната година те са били надлежно 28% и 22% по-ниски спрямо равнищата от 2019 година, в случай че отчетем инфлацията.

При най-умерения сюжет до края на десетилетието търсенето на офиси ще е с 13% по-ниско от това през 2019 година

Страдат и магазините - пешеходният трафик към тези в градските зони остава с 10-20% по-нисък поради добитите привички за онлайн извършване на покупки. Мнозина от евентуалните клиенти са се преместили в по-малки обитаеми места по време на пандемията и в този момент нямат желание да се връщат, разясняват създателите на разбора.

Какво следва : Според McKinsey притежателите на офис здания също би трябвало да открият собствен тип хибриден режим. Това значи основаване на многофункционални пространства, които могат бързо и елементарно да се приспособяват за разнообразни цели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР