R&D центърът на LG Electronics (LG) във Виетнам официално премина

...
R&D центърът на LG Electronics (LG) във Виетнам официално премина
Коментари Харесай

LG създава дъщерно дружество за R&D във Виетнам

R&D центърът на LG Electronics (LG) във Виетнам публично мина в R&D дъщерно сдружение – решение, което цели усилване на все по-нарастващия, насочен към електрическите коли, бизнес на LG. Церемонията за откриването на новото сдружение се организира на 8 март в Ханой, Виетнам, като негови посетители бяха Нгуен ле Хунг, заместител шефа на High Technology Department на Министерството на науката и технологиите във Виетнам, О Йонг-джу, дипломат в посолството на Република Корея във Виетнам, и Лий Санг-йонг, старши вице-президент на R&D Laboratory в LG Electronics Vehicle component Solutions (VS) Company.

Базираното във Виетнам дъщерно сдружение ще бъде натоварено с създаването и верифицирането на софтуера за информационно-развлекателната системите на колите (IVI), които са огромен фокус на автомобилния бизнес на компанията. IVI системите, основна технология за бъдещата подвижност, включват телематични, аудио, видео и навигационни решения (AVN), само че по едно и също време с това дават и разнородни осведомителни, свързани с шофирането, функционалности, както и развлекателни такива.

Според пазарните изследвания на компанията Strategic Analytics, LG води световния пазар за IVI системи с дял от 23% за третото тримесечие на 2022 година. Компанията в този момент записва и двуцифрен дял от IVI пазара за две поредни години.

LG непрестанно ускорява опциите си за проучване и създаване на автомобилни елементи във Виетнам, още от откриването на Hanoi R&D Center под шапката на Vietnam Production Corporation през 2016. С триумфа на първия център, компанията сътвори и още един браншови R&D офис в Да Нанг през 2020.

Новото R&D дъщерно сдружение е част от тактиката на LG да затвърди позициите си на световния пазар за автомобилни елементи и да поведе наближаващата епоха на самостоятелното шофиране. Въз основа на уравновесен напредък на трите основни бизнеси – IVI системите, системите за осветяване и фарове от ZKW Group и Electric Powertrain системи, създадени през партньорството на LG с Magna – компанията към този момент има софтуерните качества, потенциал и опит да реализира създаването на мобилни решения от последващо потомство.

Освен това, LG цели и да усили работната мощ на новоформирания LG Electronics Development Vietnam, Ltd., усвличавайки броя на квалифицираните експерти с повече от 30%, от 750 на 1,000 чиновници, до 2024 година.

От 2021, LG ръководи стратегии в партньорство с виетнамски университети, с цел да подкрепи образованието на надарени, млади експерти от страната, които търсят развиване в софтуерното инжинерство. Това включва разпределяне на университетски стипендии и гарантиране на работна позиция за студентите с най-високи резултати от университети в Да Нанг и прилежащите градове. Предстои програмата да бъде разширена и към Ханой през тази година.

„ Ще продължим да предоставяме мобилни решения, които дават диференцирана стойност на нашите интернационалните клиенти в автомобилната промишленост, “ показа Лий Санг-йонг, старши вице президент на R&D Laboratory в LG VS Company. „ Чрез разширение на нашата инфраструктура към идващото равнище, LG продължава да покачва опциите си и да основава новаторски мобилни решения от последващо потомство. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР