Р аботници от "Автомагистрали - Черно море" отново блокираха пътища

...
Р аботници от "Автомагистрали - Черно море" отново блокираха пътища
Коментари Харесай

Протестиращи от Автомагистрали-Черно море блокираха пътища

Р аботници от "Автомагистрали - Черно море " още веднъж блокираха пътища тук-там в страната. Протестиращи от "Автомагистрали-Черно море " в Шумен блокираха пътния възел на Автомагистрала "Хемус " край с. Белокопитово, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 300 чиновници на компанията стачкуваха от към 10.20 до 10.55 часа .

Протестът им бе поради неизплатени близо 37 милиона лв. за осъществен ремонт на автомагистрала "Тракия ". От полицията бе основана краткотрайна организация на придвижване в региона - през обходни направления.

"Искаме си парите. Няма да се откажем .

Ако се наложи, ще дойдем още веднъж тук ", съобщи пред протестиращите колежката им Марина Коларова, преди да бъде освободено придвижването.
"Никой отникъде не ни се е обаждал и не ни дава отговор по кое време ще ни бъде платено ", сподели пред публицисти Петя Стоянова - финансов шеф и секретар на синдикалната организация във компанията.

Служители на "Автомагистрали-Черно море " АД блокираха още веднъж пътя Русе-Разград ,

в региона на кръстовище на изхода на крайдунавския град. Те стачкуваха преди седмица на същото място.

Председателят на синдикалната организация на КНСБ в сдружението Господин Янков изясни, че обстановката във компанията е сериозна. "В компанията работят към 750 души. Вече става ужасно. Заплатите са забавени. Само в последните един-два месеца са напуснали към 150 служащи ", сподели Янков.

Участниците в митинга разпънаха 100-метров трикольор ,

както и транспаранти с надписи: "Стига обещания. Дайте ни направеното " и "Искаме си парите ".

Движението на коли в блокирания сектор от пътя се пренасочваше от полицейски екипи по обходни направления. По време на митинга на място дойдоха чиновници на Областното пътно ръководство в Русе. Те пробваха да връчат акт за нарушаване на Господин Янков поради затворения преди седмица републикански път Русе-Разград, защото тогава е бил уредник на митинга. Лидерът на синдикалната организация в компанията отхвърли да го подпише. По думите му, единствено в Русе получава акт за протестните дейности.

Служителите на Областното пътно ръководство не пожелаха да разясняват

пред публицисти административното деяние.

"Гледат да ни смачкат. Те мислят, че като ни смачкат, ще се откажем. Протестните дейности ще продължат, до момента в който имаме триумф ", сподели Янков.
Пламен Петков - член на синдикалната организация на КНСБ в сдружението, който се води уредник на днешния митинг, изясни, че са известени всички институции. Въпреки това чиновници на Областното пътно ръководство са го поканили да му връчат и на него акт поради затворения път.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР