Qatar ExxonMobil Open, полуфиналАнди Мъри – Иржи Лехечка 6-0, 3-6,

...
Qatar ExxonMobil Open, полуфиналАнди Мъри – Иржи Лехечка 6-0, 3-6,
Коментари Харесай

Мъри спаси пет мачбола. Ще играе финал в Доха


Qatar ExxonMobil Open, полуфинал
Анди Мъри – Иржи Лехечка 6-0, 3-6, 7-6(6)


Анди Мъри изигра следващ трагичен мач на шампионата в Доха. Бившият №1 в света още веднъж реализира победа в три сета, като този път избави пет мачбола против Иржи Лехечка на полуфиналите на Qatar ExxonMobil Open и надви с 6-0, 3-6, 7-6(6).

Двукратнят първенец в шампионата ще играе на първия си АТР край от предишния юни насам.

Срещата в Доха беше доста атрактивна поради радикално другите стилове на двамата, а и поради конфликта сред поколенията. 21-годишният Лехечка, със своя нападателен жанр и мощна игра, трябваше да се оправи с положителната отбрана на противника.

За британеца това бе четвърта победа в три сета, откакто към този момент отстрани Лоренцо Сонего, Александър Зверев и Александър Мюлер. От 11 октомври насам 35-годишният Мъри няма победа в поредни сетове.

„ Един от най-невероятните обрати в кариерата ми. Знаех, че той сервираше за успеха и е в обстановка, при която за първи път може да отиде на край. Трябваше да го държа напрегнат, тъй като знам какъв брой е мъчно в подобен миг. Честно казано, нямам концепция по какъв начин съумях “ – призна Анди.

В първия сет борбата беше доста тежка, макар че резултатът може да демонстрира и друго. В първите три гейма имаше общо седем точки за пробив. Разликата беше в това, че някогашният №1 се възползва чудесно от своите шансове – 6-0.

След почивката Мъри позволи ранен брейк, като по този начин и не съумя да навакса – 3-6. А огромната драма пристигна в решителната част. Британецът взе подаването си за 4-6, като избави два мачбола, а след това проби при 40-0 за Лехечка. В последвалия тайбрек самочувствието на тенисиста от Чехия към този момент не беше толкоз огромно, а съперникът му измъкна успеха – 6-0, 3-6, 7-6(6).
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР