“Путин мрази Европа. Мрази нашия Западен свят. Мрази нашите ценности

...
“Путин мрази Европа. Мрази нашия Западен свят. Мрази нашите ценности
Коментари Харесай

Порошенко: 15 хиляди са жертвите в Мариупол - цивилни, жени, деца. Изнасилвани и измъчвани

“Путин ненавижда Европа. Мрази нашия Западен свят. Мрази нашите полезности и за жалост в никакъв случай няма да реализираме компромис с него, тъй като ни желае мъртви, а ние желаеме да живеем. Толкова е просто. Защитавайки Украйна в този момент, ние пазиме Европа и България”. Това съобщи пред NOVA Петро Порошенко - петият президент на Украйна, управлявал в интервала 2014-2019 и първият президент на страната, определен на първи тур, предходник на Володимир Зеленски.

“Аз се старая оптимално и в този момент, като жители на Украйна, организирахме батальоните за териториална защита в най-трудните дни от нападението на съветските сили над Киев. Разстоянието от батальона, в който вземам участие, до съветските войски, беше 8 км. Цял Киев беше под ракетен и артилерийски обстрел, само че за всички 48 дни не сме напускали Киев. Удържахме на една от най-тежките офанзиви на руснаците. Бяхме едни от първите, отишли в Буча, Ирпен, Гостомел, Ворзел, главните места, които в този момент станаха световноизвестни поради ужасното кръвопролитие, което съветските нарушители проведоха над украински цивилни граждани”, уточни Порошенко.

По думите му общо над 2000 души бяха убити в четири покрайнини на Киев. „ А протичащото се сега в Мариупол, където кметът сподели, че над 15000 души са били убити – цивилни, деца, дами. Изнасилвани, убивани, измъчвани. Това са закононарушения против човечеството, геноцид на украинския народ. Руснаците ни убиват единствено тъй като желаят да ни накарат да си тръгнем, желаят да ни убиват просто, тъй като сме украинци, добави някогашният украински президент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР