Пуканките са предпочитана храна за много хора, посещаващи киносалоните или

...
Пуканките са предпочитана храна за много хора, посещаващи киносалоните или
Коментари Харесай

5 ползи на пуканките


Пуканките са желана храна за доста хора, посещаващи киносалоните или обичащи да гледат филм, похапвайки пред тв приемника у дома. В обществото се счита, че те са по-скоро нездравословни, в сравнение с потребни, най-много поради мазнините, с които се вършат. Но същинските и неподправени пуканки имат своите изгоди за здравето. Техните свойства контролират кръвната захар, намаляват холестерола, усъвършенстват храносмилането.

Може би някои от нас знаят, че пуканките съдържат фибри, само че не са и предполагали, че с изключение на тях те са богати на полифенолни съединения, антиоксиданти, витамин В комплекс, манган, даже магнезий.

Ето няколко невероятни изгоди на пуканките:

1. Подобряват храносмилането

Храненето с пуканки обезпечава на тялото сила. Една от най-важните им изгоди е, че те са от вида пълнозърнести храни. В тях има нишки, които подкрепят придвижването на червата и по тази причина пуканките се предлагат при запек. Фибрите също подтикват перисталтиката и провокират секрецията на храносмилателни сокове, което от своя страна оказва помощ за здравето на цялата храносмилателна система.

2. Понижават равнищата на холестерола

Пълнозърнестите храни съдържат скъпи нишки, които могат да отстранен непотребния холестерол от стените на кръвоносните съдове и артериите. Намалявайки равнището на неприятния холестерол, човек има по-малък риск да получи сърдечносъдови болести като атеросклероза, инфаркт, удар. Пуканките могат да понижат и напрежението върху сърдечната система.

3. Контролират кръвната захар

Третата жизненоважна роля на влакната в пуканките е въздействието им върху кръвната захар в организма. Когато тялото има задоволително количество фибри, то контролира освобождението и ръководството на равнищата на кръвната захар и инсулина. Пуканките се предлагат най-много на диабетици.

4. Предотвратяват стареенето

Свободните радикали предизвикват доста вреди на тялото. Появяват се бръчки, възрастови петна, недъгавост на макулата и слепота, мускулна уязвимост, когнитивен спад, остеопороза, болест на Алцхаймер, деменция, косопад. Хапвайки качествени пуканки, ние ще се усещаме по-здрави и щастливи даже в по-напреднала възраст, с помощта на мощните антиоксиданти, които се борят със свободните радикали.

Свързани публикации.. Солети, пуканки и снакс - рискови за нашето здраве 0 Царевицата - потребна даже и под формата на пуканки?! 0 Пуканките – богати на антиоксиданти и фибри 0
5. Помагат в битката с килограмите

Една дребна купа пуканки съдържа към 30 калории, което е почти 5 пъти по-малко от същото количество лоен картофен чипс. Освен това наличието на нишки в пуканките ще ни накара да се усещаме по-пълноценни. Това ще ни попречи да ядем поради неприятно въодушевление. Пуканките също имат ниско наличие на наситени мазнини, а естествените им масла са потребни на организма.

Пуканките могат да бъдат доста по-здравословна храна, в случай че си ги подготвяме у дома, а не купуваме готовите пакети от магазина. В тях има доста количество сол, палмово масло и други добавки, които са нездравословни за организма. Освен това пакетите, които слагаме в микровълновата фурна, могат да пуснат нездравословни химикали, които да ни навредят в допълнение. Затова е по-добре да си купим царевица за пукане от пазара, която персонално да приготвим и овкусим.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР