Публикувано във факти.бг:Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума

...
Публикувано във факти.бг:Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума
Коментари Харесай

В отговор на Тръмп: Русия разработва нови ракети

Публикувано във обстоятелства.бг:Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума законопроект за прекратяването на контракта със Съединени американски щати за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. Това заяви ръководителят на долната камара на Народното събрание Вячеслав Володин, представен от ТАСС.

Той посочи, че още през днешния ден Думата ще дефинира периодите за разглеждане на законопроекта. Договорът за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват беше подписан през 1987 година от тогавашните водачи на Съветския съюз и на Съединените щати Михаил Горбачов и Роналд Рейгън.

Двете страни се задължиха да не създават, изпитват и разполагат балистични и крилати ракети с наземно базиране и обхват от 500 до 5000 километра.

На 1 февруари американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Съединените щати приключват присъединяване си в контракта с аргумента, че Русия го нарушава. На идващия ден Владимир Путин съобщи, че Русия ще отговори огледално: също излиза от контракта и стартира създаването на нови ракети. fakti.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР