Публикуваха кадри, на които се вижда как турските сили за

...
Публикуваха кадри, на които се вижда как турските сили за
Коментари Харесай

Публикуваха видео от задържането на заподозрения за взрива в Истанбул

Публикуваха фрагменти, на които се вижда по какъв начин турските сили за сигурност залавят обвинен, за който се счита, че стои зад смъртоносния гърмеж на истанбулския бул. " Истиклял ".

​​Полицейските екипи в Истанбул идентифицираха обвинената жена въз основа на външния ѝ тип, открит посредством фотоси, снимани от охранителни камери наоколо до мястото на детонацията, при която починаха шестима души, а 81 бяха ранени на оживена пешеходна улица.

Припомняме, че съгласно турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу, представен от организация " Анадолу ", виновна за нападението е терористичната организация ПКК. Тя води въоръжена битка против турското държавно управление от средата на 80-те години на предишния век и неведнъж е била упреквана за кървави набези на турска територия.

" Според последните следствия считаме, че става дума за терористичен акт, осъществен на това кръстовище вследствие на взривяване на бомба от нападател, за който считаме, че е жена ", съобщи Фуат Октай, вицепрезидент на Турция.

В понеделник полицията в Истанбул заяви, че е задържала 46 души по отношение на детонацията, в това число сирийката Ахлам Албашир, за която се допуска, че е сложила бомбата.

При първичния разпит дамата споделила, че била подготвена от кюрдски бойци в Сирия и е влезнала в Турция през северозападния сирийски район Африн, заяви полицията, представена от Ройтерс.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР