Публичният образ на Владимир Путин, като силен лидер, който контролира

...
Публичният образ на Владимир Путин, като силен лидер, който контролира
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС: Публичният образ на Владимир Путин, като силен лидер, който контролира всичко, се срути

" Публичният облик на Владимир Путин, като мощен водач, който управлява всичко, се срути. Това съобщи по NOVA някогашният шеф на ДАНС Цветлин Йовчев.
 
" Определени кръгове в Русия работят за промяна на водача, което надалеч не значи, че това ще е по-добре за нас и ще има един курс към демократизиране на съветското общество и ръководство ", добави той.
 
След напрежението в Русия има риск България и НАТО да бъдат въвлечени във война, посочи Йовчев. " Ситуацията е доста сериозна и изобщо не би трябвало да се подценява, без значение последната информация, която сочи, че сякаш има деескалация на напрежението. Все още не сме избегнали рисковете. Тя може да отиде в две направления - да се разшири зоната на спора – да бъдат обхванати други страни, в това число натовски, и второ - да бъде употребявано нуклеарно оръжие ", изясни някогашният началник на ДАНС.
 
Според него положението на съветската войска все още не е положително.
" Виждаме, че Пригожин съумя съвсем без проблем да стигне покрай Москва. Няма бойни подразделения, които да могат да бъдат мобилизирани. Може да се чака, че ще бъдат срутен бойния дух на съветската войска. Мисля, че това ще се отрази и на войната в Украйна. В това, което се случи няма позитивен воин. Под управлението на Пиргожин бяха осъществени военни закононарушения и зверства ", твърди Цветлин Йовчев.
 
Според него българското държавно управление не е направило задоволително, откакто стана ясно, че " Вагнер " върви към Москва.
" Това, което виждаме като дейности на държавното управление, беше неенергично и закъсняло. Трябва да е ясно какви са заканите за страната ни. България не е толкоз надалеч от Русия. Може да чакаме още веднъж проблеми в региона на енергетиката и нова финансова рецесия. В русия вървят  подводни процеси, които може да доведат до промени ", заключи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР