Прясно сирене в мой стил, розови домати, патладжан, чушки, босилеково

...
Прясно сирене в мой стил, розови домати, патладжан, чушки, босилеково
Коментари Харесай

Прясно сирене в мой стил с розови домати и патладжан

" Прясно сирене в мой жанр, розови домати, патладжан, чушки, босилеково олио " е цялостното име на тази авторска рецепта на Андре Токев. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече за Андре Токев - тук, а за плана - в края на текста.

За да приготвите прясното сирене, кипнете 1 л. от млякото и прибавете лимоновия сок, откакто се пресече, оставете през нощта в тензух да се отцеди.

Млечното желе пригответе от 200 мл нетретирано мляко с 2 гр. агар-агар. Млякото се разбърква с агара и се разстила на дебелина 5 мм. Нарязва се на правоъгълници.

Патладжана опечете във фурната до подготвеност. Смесете в термомиксера на тънко пюре.

Студено пресования зехтин (100 мл) смесете с 1 връзка босилек и 1 връзка магданоз и оставете в тензух, с цел да се отцеди.

Аранжиране: С четка поставете магданозено олио върху чинията, от горната страна подредете домати. Поставете прясно сирене върху доматите и покрийте с млечното листо, осолете с морска сол. Сложете по малко от патладжана, печените чушки, босилек и магданоз, олио, пролетен лук и босилеково олио.

Необходими артикули за 4 порции

За прясно сирене
1 л необработено мляко
20 мл сок от лимон

За млечно желе
200 мл необработено мляко
2 гр. агар-агар
250 г патладжан
3 бр. розови домати
4 бр. червени белени печени пиперки
1 бр. пролетен лук
100 мл студено пресован зехтин
олио
босилек
магданоз
морска сол от Бургас " Цветето на солта "

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (36)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР