Общо шест от 10-те най-добри ресторанта в света и четирите

...
Общо шест от 10-те най-добри ресторанта в света и четирите
Коментари Харесай

Най-добрите ресторанти говорят испански

Общо шест от 10-те най-хубави ресторанта в света и четирите в Топ 5 са в страни, където се приказва испански. Това се вижда от последната ранглиста -, която бе оповестена на гала във Валенсия във вторник вечерта.

Френската кухня, която от години се слави с качествата си, е показана едвам на 10-то място и то от преди малко влезнал в класацията ресторант - Table . Той обаче има две звезди " Мишлен ", а зад него стои Брюно Вержю, който се показва като арт шеф и куратор на храна. Роден е в малко градче, известно със мощните си кулинарни обичаи. Преди да отвори ресторанта е бил критик, пишещ за храна и даже производител на вино.
 Най-добрите заведения за хранене приказват испански
© @bruno_verjus

Испанската столица е показана от Diverxo , заемащ трето място в класацията. Главният готвач Дабис Муньос обича да разпъва границите на гастрономията до прекаленост и го показва в своето 12-степенно меню, споделят кулинарните критици.

Вторият в класацията е в Барселона - Disfrutar , и се издига стремглаво към първата позиция откакто в предходната ранглиста бе трети. Ресторантът е взаимен план на трима занаятчия готвачи - Ориол Кастро, Удард Чатруч и Матеу Касаняс, чиято храна цели по едно и също време да изненадва и да дава приятност. За задачата се употребяват съвременни техники върху не прекалено много експлоатирани артикули.
 Най-добрите заведения за хранене приказват испански
© @disfrutarbcn

В страната на баските се намира поставеният на четвърто място Asador Etxebarri , покрай Сан Себастиан., отличени със звезди " Мишлен ". Водеща техника в ресторанта е гриловането, а всяко ядене е " пипнато " от основния готвач и притежател Виктор Аргинсонис.

Испаноезичната поредност, в случай че не броим баския акцент, се нарушава едвам на пета позиция от звездата на Северната кухня Аlchemist . Той е близо освен географски от ресторанта, сдобил се с кулинарната звезда на безконечната популярност, заради което и към този момент не взе участие в класацията -. Между двата ресторанта има и българска връзка - това е готвачът Иван Георгиев. За концепцията на известния ресторант освен в Копенхаген можете да прочетете повече.

В Лима се намира класираният на шеста позиция... японски ресторант, Maido . На японски думата значи добре пристигнал. Главният готвач Мича Цумура комбинира техники от родината си и от Перу.

С една позиция напред, този път до челната позиция в тазгодишната ранглиста, се придвижи различен ресторант от Лима - Central . Създава го Вирхилио Мартинес през 2008 година, а една година по-късно към него се причислява Пиа Леон. Двамата имат задачата да показват изящна кухня, основана на перуански артикули и техники. През 2018 година местят ресторанта в по-голямо пространство, където гостите могат да се насладят на пътешестване през 15 разнообразни перуански екосистеми, ситуирани на височина, започваща от 15 м под нивото на Тихия океан до 4 200 м в Аандите. Всяко ядене показва произхода на продуктите, употребявани в него - от Сухата котловина (скариди, локален тип тиква със зеленосива кора, авокадо) до Амазонската вода (риба паку, любеница и листа от кока).
 Най-добрите заведения за хранене приказват испански
© Central

На девета позиция се класира Quintonil от Мексико сити. Ръководен от готвача Хорхе Вайехо и брачната половинка му Алехандра Флорес, които надвишават познатите граници на мексиканската храна. Местните артикули с присъщия им усет са подложени на обработка с съвременни техники.

Десетката на най-хубавите се добавя от Lido 84 на седма позиция и Atomix от Ню Йорк на идващото място. Италианският ресторант с името си подсказва, че е ситуиран край езерото Гарда и показва новаторски метод към известната в целия свят италианска храна. Залага на предписания от старите книги и интернационалните кулинарни техники.

Намиращият се в Манхатън ресторант, който разполага с едвам 14 места, се реалокира за година със забележителните 25 позиции напред. Гостите са ситуирани на U-образен плот и след резервация могат да заемат местата си или в 17:30, или в 20:30 часа. Ресторантът се развива във формата бар тестинг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР