Рецепта за канадска шопска салата - вариация на една класика

...
Рецепта за канадска шопска салата - вариация на една класика
Коментари Харесай

Бадемовата торта на мама и кето брауни

Рецепта за канадска шопска салата - разновидност на една класика публикувахме. Днес ви представяме два сладкиша от книгата " Кулинарният свят на Линда " на Линда Маккензи - Петкова *, издадена от " Книгомания " през юни.

Бадемовата торта с кафяво масло на мама

Семпли съставки,дълбок и разнообразенвкус!

Необходими артикули:

Пригответе 26 см форма за печене с откопчаващ се ръб, намажете я с масло и застелете с хартия за печене.

В дребен съд и на сдържан огън разтопете маслото и продължете да го готвите още 5-7 минути. Наблюдавайте го деликатно - щом на дъното на съда стартират да се появяват кафяви частички - свалете от огъня и пресипете в студена огнеупорна купа.

Смелете тънко в блендер запечените бадеми дружно с ¾ чаша от захарта. Пресипете в купа и смесете с брашното за торта, бакпулвера и солта.

Към кафявото масло прибавете рома или портокаловия сок, ванилията и заквасената сметана.

В стационарен миксер разбийте белтъците, до момента в който се разпенят. Щом стартират леко да държат форма, започнете да добавяте останалата ¾ чаша захар, като я сипвате постепенно и непрестанно. Продължете да разбивате, до момента в който белтъците станат с меки връхчета.

Гребнете с огромна лъжица от белтъците и ги прибавете към маслената примес, разбъркана в друга купа. Нежно прибавете половината от бадемовата примес към белтъците, разбъркайте.

Пресипете сместа в квалифицираната форма и заравнете. Поръсете с филираните бадеми. Печете 45-50 мин на 180. Оставете да изстине във формата. Поръсете от горната страна с пудра захар.

 Кето брауни
© Кулинарният свят на Линда

Кето брауни
Кето брауни

Получават се към 20-24 късчета

Загрейте фурната до 180, и подгответе 20 х 30 см правоъгълна тава, като я покриете с хартия за печене.

Смесете в купа всички артикули без малините. Разбъркайте добре.

Разпределете сместа в квалифицираната тава и заравнете. Насипете от горната страна малините. Печете 20 минути.

Охладете изцяло преди да нарежете.

 Кулинарният свят на ЛиндаС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка * Линда Маккензи - Петкова е известна за любителите-кулинари от шестия сезон на българското издание на " Master Chef " (Би Ти Ви) когато печели е една от премиите със здравословен вид на торта " Гараш ". Любителите на сладкото и на безглутеновите сладкиши я познават и от дребната й сладкарница " Амели " в София. В началото на предходната година тя стана по-известна като брачната половинка на тогавашния министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. А тази година формалното показване на книгата й " Кулинарният свят на Линда " съответства по случайност с деня на гласоподаване на кабинета " Денков - Габриел ".

В изданието тя е събрала както ги показва обичаните предписания на фамилията й - от тези на майка й (на която е отдадена книгата) до други от сестрите й, децата й и нейните разновидности - постоянно здравословни.

" За мен, тайната на превъзходното ядене се крие в същински положителните артикули. Сезонни, пресни, локални. България в това отношение има едни от най-чудесните плодове и зеленчуци ", споделя Линда Маккензи-Петкова.

 Канадска шопска салата Канадска шопска салата
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР